Сградата на Община Русе ще светне в зелено за Свети Патрик

4
Интересна инициатива предприема общинска администрация на фона задаващата се хуманитарна катастрофа в България и Русе
Интересна инициатива предприема общинска администрация на фона задаващата се хуманитарна катастрофа в България и Русе Снимка: Dunavmost, архив

Интересна инициатива предприема общинска администрация на фона задаващата се хуманитарна катастрофа в България и Русе

Сградата на Община Русе ще бъде осветена в зелено в две последователни вечери – на 16 и 17 март, съобщават от местната администрация. 

Поводът е отбелязването на националния празник на Република Ирландия - Свети Патрик. В много държави на планетата този ден е смятан за „празник на ирландската душа“.

Община Русе се присъединява към глобалната инициатива на Ирландия, като част от честванията се изразяват в осветяване в зелен цвят на забележителни сгради по целия свят.

Тази година повече от 450 сгради ще се включат, между които Колизеумът в Рим, Наклонената кула в Пиза, Ниагарският водопад, Операта в Сидни, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, Музеят на кикладското изкуство в Атина и много други.

През 2020 г. водопадът Виктория, средновековните стени на Йорк, проектът „Едем“ в Корнуол, нации в Абу Даби, Шато де Болье на брега на Луарата, кулата Атакуле в Анкара и Стадионът Сидзуока в Япония за първи път бяха част от инициативата.

С осветяването на сградата на Община Русе кметът Пенчо Милков затвърждава приятелските взаимоотношения между двете държави с призив още градове в България да се присъединят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари