Северна Корея изстреля два неидентифицирани снаряда в Японско море

0
Това се случва малко след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е получил „много хубаво писмо” от севернокорейския лидер Ким Чен-ун
Това се случва малко след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е получил „много хубаво писмо” от севернокорейския лидер Ким Чен-ун Снимка: AFP

Те не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония.

Северна Корея изстреля два неидентифицирани снаряда в посока Японско море, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейската армия.

Изстреляни са от района на град Хамхън в североизточната част на КНДР, съобщи в изявление Генералният щаб на южнокорейската армия. Това се случва малко след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е получил „много хубаво писмо” от севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Високопоставен служител на американското правителство заяви, че Съединените щати са информирани за изстрелването на снаряди от Северна Корея и че отблизо следят ситуацията, като обменят информация с Япония и Южна Корея.

Снарядите не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония, предаде японската информационна агенция „Киодо”, която цитира източник от японското правителство.

„Нямаме информация снарядите да са достигнали изключителната ни икономическа зона. Към настоящия момент можем да кажем, че няма никаква директна заплаха за страната ни”, казва правителственият източник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари