Северин е импулсивен, агресивен и вменяем

0
Това са заключенията от петорната комплексна психологична и психиатрична експертиза
Това са заключенията от петорната комплексна психологична и психиатрична експертиза Видео: Русе Медиа

Северин Красимиров, обвинен в убийството на тв водещата от Русе Виктория Маринова, е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Това са заключенията от петорната комплексна психологична и психиатрична експертиза, изготвена по искане на Окръжната прокуратура в Русе. Тя бе представена от окръжния прокурор Георги Георгиев и наблюдаващия прокурор Кремена Колицова, предаде Русе Медиа.

Северин Красимиров ще бъде съден за изнасилването и убийството на Виктория Маринова, извършени с особена жестокост на 6 октомври миналата година. Според експертизата, направена в психиатричната болница към затвора в Ловеч, той може да участва в наказателен процес. Макар да има лека умствена изостаналост и да е емоционално нестабилен, може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

„Становището на експертите е, че той е импулсивна личност и че действията му и в конкретния случай не са предварително планирани, а по-скоро са резултат на някаква силна емоция и на нестабилната му личност, която е склонна да намира изход от подобни ситуации чрез агресивно поведение“, заяви Георгиев. От събраните материали няма данни да е имало и други лица заедно със Северин Красимиров на местопрестъплението, както и няма данни извършеното деяние да е свързано с работата на Виктория Маринова.

Назначена е още една експертиза, свързана с наранявания по самия Северин Красимиров, установени при ареста му в Германия. След като тя бъде готова, предстои обвинителният акт да бъде внесен в съда.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари