SEO оптимизация за онлайн бизнеси – голямото пазарно предимство

1
SEO оптимизацията дава възможност за повишаване видимостта на даден сайт в органичните резултати на Google
SEO оптимизацията дава възможност за повишаване видимостта на даден сайт в органичните резултати на Google

В последните няколко години една абревиатура стана много популярна в света на електронната търговия и придоби фундаментално значение не само за професионалните маркетолози, но и за собствениците на различни бизнеси с онлайн магазини.

Да, говорим точно за “SEO” или т.нар. „Оптимизация за търсачки“, ако трябва да направим акуратен български превод. Нека да надникнем зад въпросната абревиатура и да видим какво всъщност представлява тя.

SEO оптимизация – същност и алгоритъм на действие

SEO означава Search Engine Optimization или както в България сме свикнали да казваме SEO оптимизация.

С какво обаче може да е полезна тази оптимизация?

SEO оптимизацията дава възможност за повишаване видимостта на даден сайт в органичните резултати на Google. Ето един пример.

Да предположим, че имате сайт, който е онлайн магазин за фитнес уреди. Целта на SEO е да направи така, че когато даден потребител напише в Google „фитнес уреди“, вашият сайт да излезе в първите 10 резултата (на първа страница). Това е предпоставка повече потребители да посетят онлайн магазина ви и съответно да направят покупка, а статистиките показват, че голяма част от тях дори не стигат до втора страница в резултатите, които им се визуализират при търсенето. Именно затова е от съществено значение да сте колкото се може по-напред в тези резултати по важни за вашия бизнес ключови думи.

Трябва да подчертаем още веднъж - при SEO оптимизацията говорим за органични резултати и органично класиране. Тоест, тук няма платени Google Ads реклами, които излизат в резултатите от търсенето само и единствено, докато се плаща за съответните реклами, а след това сайтът ви „изчезва“ за потребителите. Целта на SEO e сайтът ви да е видим за потребителите по колкото се може повече ключови думи за колкото се може по-дълго време.

Как да се справите с пазарната конкуренция? Използвайте SEO постоянно!

Ясно е, че конкуренцията на пазара става все по-ожесточена – няма значение дали продавате продукти като дамски обувки или предлагате услуги като ремонти на перални, например. С всеки изминал ден възникват все повече онлайн магазини, които се опитват да се преборят за своя пазарен дял. Ако не сте в крак с иновациите и всички потенциални възможности да изпреварите конкурентите си, то няма как да успеете с вашия онлайн бизнес.

Точно това е една от основните причини да се използва SEO оптимизация. Ако тя бъде осъществявана от професионалисти с доказани качества и опит, то резултатите със сигурност ще бъдат позитивни. Да, ще дойдат по-бавно, по-органичен път, но ще бъдат по-устойчиви във времето. Това ще гарантира утвърждаването и развитието на вашия бранд в онлайн пространството!

Важно е да се спомене, че ако SEO се прави неправилно, то може да има негативен резултат за вашия сайт, затова е добре да се доверите на SEO агенция с богат опит и висок авторитет, като например Ganbox – лесно откриване на вашия сайт. Възползвайте се от този изключително ефективен рекламен канал и ще имате дълги години добри резултати!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари