Семейството на Елизабет II се събра в замъка "Балморал"

3
Лекарите на 96-годишната кралица са много притеснени за здравословното ѝ състояние
Лекарите на 96-годишната кралица са много притеснени за здравословното ѝ състояние Снимка: cities-of-europe.com

Лекари препоръчаха на монарха да почива, притеснени за здравето ѝ

Британският принц Чарлз и принц Уилям вече са в замъка "Балморал", резиденцията на кралица Елизабет Втора в Шотландия, след като по-рано в четвъртък бе съобщено, че лекарите са притеснени за здравословното състояние на британския монарх, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Лекарите на 96-годишната кралица са много притеснени за здравословното ѝ състояние и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение в замъка "Балморал", се казваше в изявление на Бъкингамския дворец, публикувано по-рано днес.

Малко след това бе съобщено, че принц Чарлз и принц Уилям отиват към "Балморал". После бе съобщено, че в "Балморал" е пристигнал и принц Андрю, вторият син на кралицата. След него там дойдоха и другите две деца на кралицата - принцеса Анна и принц Едуард. Към "Балморал" са се отправили и принц Хари и съпругата му Меган.

Малко след това Бъкингамският дворец поясни, че кралицата се чувства добре, че лекарите са ѝ препоръчали да си почива и че Чарлз вече е при нея.

"Цялата страна е притеснена от новините за здравето на кралицата", заяви новият британски премиер Лиз Тръс. "Мислите ми - и тези на всички жители на Великобритания - са с Нейно величество кралицата и семейството ѝ".

Тръс бе назначена за премиер от кралицата във вторник, но Елизабет Втора реши да остане в "Балморал", вместо да се връща в Лондон, където обикновено се извършва прехвърлянето на властта, припомня АФП. На публикуваните снимки от церемонията по назначаването на Тръс се виждаше как усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новия премиер.

След като преди година прекара една нощ в болницата за неуточнени изследвания, кралицата се появява все по-рядко на обществени места. От месеци насам тя прехвърля все по-голяма част от функциите си на сина си Чарлз.

В началото на юни британците отбелязаха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от управлението на Елизабет Втора, която е и най-възрастният действащ монарх в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ...
    препоръчали и да почива . хахахаха сякаш през последните 50г. е зидала камъни. скапани колонизаторски уроди. що черни изклахте в африка, що индийци изпозастреляхте, що ресурси изкрадохте, злато, диаманти, скъпа дървесина... свърши вашето благоденствие. сега ще правите свирки на Българските и Румънските шофьорчета да ви заредят бакалиите.
  • 4
    1
    русенец
    Тая е опънала петалата. Не разбирам обаче защо ни информират за всичко това. Баш англичаните никога не са ни били приятели , а и по принцип те ненавиждат славяните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари