Официално: Новият британски крал ще управлява под името Чарлз Трети

4
Съпругата на Чарлз - Камила също ще получи нова титла
Съпругата на Чарлз - Камила също ще получи нова титла Снимка: CIFOR/screenshot

Съпругата на Чарлз - Камила също ще получи нова титла

70-годишното управление на кралицата приключи и най-големият й син Чарлз вече е крал на Обединеното кралство.

Oфициално бе обявено, че той ще управлява под името Чарлз III.

„Смъртта на моята любима майка, Нейно Величество Кралицата, е момент на най-голяма тъга за мен и всички членове на семейството ми. Скърбим дълбоко за кончината на един ценен суверен и много обичана майка", гласи първото официално изявление на новия крал, пише Дарик.

Той е на 73 години.

„Знам, че загубата й ще бъде дълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общност и от безброй хора по света", допълва крал Чарлз III.

Съпругата на Чарлз - Камила също ще получи нова титла. Пълното ѝ име ще бъде кралица-консорт - с термина „консорт” се обозначава съпругата на монарха. Елизабет II сама пожела това приживе.

„По време на този период на траур и промяна аз и моето семейство ще се утешаваме и подкрепяме от нашето знание за уважението и дълбоката семейна привързаност, голяма част от които беше кралицата“, се казва още в официалното изявление на новия крал.

Към този момент все още не е ясно кога ще се проведе церемонията по коронясването на новия владетел на Обединеното кралство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари