Село Кости е изсечено до кости с 360 разрешителни за сеч

8
Потопът не е случайно природно бедствие
Потопът не е случайно природно бедствие Снимка: Facebook

Потопът не е случайно природно бедствие

Издадените разрешителни за сеч само за землището на с. Кости от 2021 г. до момента са близо 360. Това съобщи Биволь, като разпространи и документи от Регионалната дирекция по горите в Бургас. Припомняме, че след бурята край Царево село Кости е най-засегнатото от водното бедствие в района.

“Сега си изчислите и представете мащаба на промишлената сеч в цялата община за 10 години период примерно! Ами, ако умножите още с общините Малко Търново, Созопол, Приморско, Средец за изминалите 10 г., вероятно разрешителните за промишлени сечи ще надхвърлят десетки хиляди... А още 10 г. назад във времето!?? И се изсичат целево и поголовно вековните гори на планината - тези, които усвояват и поддържат водния баланс”, коментират в свой Фейсбук пост журналистите от “Биволъ”.

Именно заради данните те определят потопа не като случайно природно бедствие, а като “Човешко бедствие на една действителност, в която се примиряваме да живеем и която е #Позор за всички нас”.

В социалната мрежа Катерина Ангелова разпространи снимки от бедствието. Тя обяснява, че ужаса, който са преживели хората в населеното място, е "неописуем". "Никога не забравяйте откъде сте тръгнали, защото може да се наложи пак там да се върнете!", призовава Ангелова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 18
    1
    daskal
    Ауу! Каква изненада! Че вие където и да отидете в България ще видите ТИР-овете с прясно изсечена дървесина. Хиляди! Навсякъде се сече яко! От космоса се виждат оглозганите места.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари