Сега се питаме - за съвсем малоумни ли ни взеха от ДПС?!

0
Камен Костадинов: Доган е идеологът на проекта „Цанков камък“
Камен Костадинов: Доган е идеологът на проекта „Цанков камък“

С потрес наблюдаваме изказвания, реакции и изявления на ДПС за обира „Цанков камък“.

Всеки има право политически да се позиционира в пространството, но когато това се прави с откровени лъжи и полуистини, то отвращава и опоненти, и симпатизанти на политическата сила, която си ги позволява, пише АЛАРМА.

Изявлението на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по повод, че Ахмед Доган няма общо с проекта „Цанков камък“. Разбира се, изказването според нас е прибързано и говори за огромно притеснение по случая от ръководството на ДПС.

Дори днес, при откриването на парламентарната сесия, Карадайъ заяви от трибуната на Народното събрание да не се занимаваме с него! Защо е това притеснение? Ние само ще припомним фактите, а всеки от вас може сам да си направи изводите.

Проектът „Цанков камък“ е смятан за един от най-корупционните проекти в България. Стойността му след стартирането е завишена седем пъти. За идеолог на проекта е мнoгoкратно споменаван Ахмед Доган. Целият управляващ орган на ДПС се занимава години наред единствено с „Цанков камък“. На тази база преминават 4 местни избори в Централни Родопи, като Доган се представя като идеолог и герой на проекта.

Да, от 2007 година местните избори в Централни Родопи на ДПС са под знака на проекта „Цанков камък“ и получава политическите дивиденти на цели четири местни избори. През 2010 година това се потвърждава и от тогавашния говорител и дясна ръка на Доган – заместник-председател на ДПС Камен Костадинов, който каза: „Ахмед Доган е идеологът на проекта“. Разбира се, Костадинов е най-важният човек по това време и през него минават всички щения на почетния председател, както и гласовете за партията на местните избори на база „Цанков камък“. Седем години по-късно ръководството в паника обявява, че Доган няма нищо общо с „Цанков камък“. Това е нонсенс.

Ще припомним договорите на Доган, за които взима почти два милиона лева. През 2008 година сключва 4 договора с институт за строителство и минно дело. Два от договорите са свързани пряко с проекта „Цанков камък“. Хонорарът е изплатен от дружество, което е пряко свързано с изграждането на проекта. Доган на свой ред плаща 50 000 лева на подизпълнители, които да му свършат същинската работа. Като се вземат предвид хонорарите за подизпълнители и платени данъци, сумата, която е прибрал, можем да видим като притежание в сметка в КТБ на негово име. Разбира се, за прекалено богат човек като Доган, тя е нищожна и плаща политическия си откуп, оставяйки я в КТБ.

Сега се питаме – за съвсем малоумни ли ни взеха от ДПС?! Не стига, че се прибират пари от проекта „Цанков камък“, не стига, че изкарват политическия дивидент на гърба на избирателите си на цели 4 местни избори, а сега ни убеждават, че нямат нищо общо.

Да се смеем ли, да плачем ли или просто да искаме да си понесат отговорността? Ако не с правораздаване, което е кауза пердута, то поне на политическо ниво. Знаем, че технят електорат в по-голямата част с право сне доверието си от ДПС, но обръщайки внимание на тези откровени лъжи, спомагаме на малкото останали заблудени избиратели да видят истинското лице на ДПС и Ахмед Доган.

Разбира се, тук трябва да се запитаме дали същинските пари от голямата афера „Цанков камък“ не са в самото изграждане на обекта? Необходима е проверка на самия път, за чието изграждане е завишена цената също със седем пъти. АЛАРМА ще продължи да разнищва въпроса, като ще изиска публична информация от институциите за лицата и участниците в тази голяма измама.

Източник: АЛАРМА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари