Седмицата започва със слънчево време

1
През деня вятърът от изток-североизток ще отслабне и на много места ще стихне
През деня вятърът от изток-североизток ще отслабне и на много места ще стихне Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево. През деня вятърът от изток-североизток ще отслабне и на много места ще стихне.

Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 6° - 7°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето сутринта ще е все още до 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен север-североизточен, след обяд в планинските масиви от западната част от страната - умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури ще са още малко по-ниски, в отделни райони до минус 5°, минус 7°, по Черноморието - около нулата. По-късно през деня ще се появи слаб северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и ще бъде по-съществено - дневните температури ще достигнат 10°-15°, малко по-ниски по Черноморието.

В сряда над източната половина от страната облачността ще е значителна, вятърът ще бъде от север-североизток, умерен. Над западната ще преобладава слънчево време с повече облачност над планините в Югозападна България.

В четвъртък по-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони. Вятърът ще се задължи от североизток, но ще отслабне. Температурите слабо ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари