„Седемте чудеса на България“ ще бъде представен в Русе

0
Музикален пърформанс "Седемте чудеса на България" ще събере в Русе артисти от различни изкуства
Музикален пърформанс "Седемте чудеса на България" ще събере в Русе артисти от различни изкуства

"Седемте чудеса на България" среща в Русе българската традиция с модерните изкуства.

Музикален пърформанс "Седемте чудеса на България" ще събере в Русе артисти от различни изкуства, съобщиха от общинската управа.

Съвременна режисура, пъстри носии, красиви орнаментирани песни, кръшни хора, ръченици, дигитална сценография и електронна музика ще разкрият магията на седем фолклорни области на България на 29 септември т.г. на централния площад в Русе.

Младите певци и инструменталисти - ученици от националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", ще разкажат истории от Пиринската, Странджанската, Добруджанската, Шопската, Родопската, Тракийската и Северняшката фолклорна област. Красотата на българския танц ще бъде показана от танцовия състав "Хармония" при Русенския университет. Ще има и дигитална сценография чрез характерни визуални елементи от седемте фолклорни области.

"Всяка от фолклорните области се отличава с богатство и многообразие на музикалното и танцовото народно творчество. Представени заедно, те са пример за пъстротата и разнообразието на българската култура и символизират обединението на народа ни", обясняват организаторите от сдружението "Алтернативен свят Оренда".

Целта на музикалния пърформанс "Седемте чудеса на България", който се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух", е да провокира възприятията на публиката и да стимулира интереса към изкуството, фолклора и живото културно наследство на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари