Седем растения в спалнята за по-спокоен сън

0
Насладете се на по-пълноценен сън
Насладете се на по-пълноценен сън

Поставете някое от тези растения в спалнята си за по-пълноценен и спокоен сън

1. Златен потос

Потосът е оценен като едно от най-добрите стайни растения за премахване на всички токсини от въздуха на закрито. Известно е и като едно от най-лесните за отглеждане растения дори при условия на слаба светлина, разкри Actualno.

Ползи от Pothos: пречиства въздуха от вредните токсини, елиминира миризмите и помага при дразнене на очите, причинено от екрани.

Съвет за грижа: умерена индиректна светлина, но може да понася средна до слаба непряка светлина, не е подходяща за интензивно, пряко слънце, поливане редовно, позволявайки на почвата да изсъхне между поливането.

2. Фикус

Каучуковото растение е друга зелена красота с лесна поддръжка, отлична в премахването на въздушните токсини и производството на свеж кислород. Според фъншуй той добавя жизнена енергия към по-тъмните ъгли.

Предимства на каучуковите растения: Значително подобрява качеството на въздуха в помещенията.

Тип грижа: Средна до ярка, непряка светлина, поливайте от време на време.

3. Алое Вера

Алое Вера работи усилено през нощта, когато освобождава по-голямата част от кислорода, създавайки перфектна среда за сън. Той попада в категорията растения за лесна поддръжка.

Ползи от алое вера: Излъчва много кислород през нощта, което ви помага да спите по-добре.

Съвет за грижа: много непряка слънчева светлина с малко пряко слънце през зимните месеци, минимално, но често поливане и топли температури.

4. Лилия на мира

Лилията на мира лесно се поддържа, изглежда зашеметяващо, особено в сезона на цъфтеж. Тя ще ви уведоми, когато е нещастна, и процъфтява супер бързо, ако се грижите за нея правилно.

Предимства на лилията на мира: Насърчава дълбок и спокоен сън, отлично намалява влажността.

Съвет за грижа: Непряка средна светлина, има нужда от постоянно влажна почва (внимавайте да не прекалите с поливането).

5. Лавандула

Лавандулата често се използва в ароматерапията, където ароматът помага за насърчаване на спокойствието и благосъстоянието. Можете да я поставите в саксия.

Ползи от лавандулата: Със своите успокояващи свойства, тя намалява нивата на стрес, тревожност и насърчава релаксацията.

Съвет за грижа: Ниска поддръжка, обича слънцето и изисква минимално поливане.

6. Палма арека

Палма арека е друго любимо цвете, което може да държите до леглото си. Обичам да се събуждам и да заспивам до тази зелена красавица. Буйните ѝ листа ме карат да се чувствам сякаш съм на тропически остров. Друго страхотно нещо за палмата арека е, че расте бързо и е супер лесна за поддръжка.

Предимства на Палма арека: Помага при абсорбирането на замърсителите на въздуха в помещенията, в които се отделят петролни продукти, бои и дървени мебели. Естествен охладител.

Съвет за грижа: Поддържайте почвата леко влажна, без да я оставяте да изсъхне твърде много. Палмата арека процъфтява при ярка светлина.

7. Змийско растение

Змийско растение или езикът на свекърва е едно от 10-те най-добри растения за пречистване на въздуха на НАСА. Той е фантастичен в производството на кислород през нощта. Със способността си да абсорбира вредните токсини, змийското растение е ефективно и срещу алергии.

Предимства на змийското растение: Абсорбира замърсителите на въздуха. Змийското растение превръща СО2 в кислород през нощта.

Съвет за грижа: Непряка светлина и дори може да понася пряка слънчева светлина. Змийското растение също расте добре в райони с ниска осветеност - необходимо е от време на време поливане. Оставете почвата да изсъхне между поливанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари