Кандидат за кмет на Русе предлага новаторски проект за чист въздух

11
Кристиян Вълчев е на мнение, че може да се изгради инсталация SMOG FREE TOWER в двата градски парка
Кристиян Вълчев е на мнение, че може да се изгради инсталация SMOG FREE TOWER в двата градски парка Снимка: studioroosegaarde.net

Кристиян Вълчев е на мнение, че може да се изгради инсталация SMOG FREE TOWER в двата градски парка

Кандидат за кмет на Русе предлага новаторски проект за чист въздух.

"Предлагаме пречистваща система за въздух. Целта е достижима. Даваме безкрайно много средства за измервателни уреди вместо да ги вложим в системи, които гарантират здравето ни", заяви Кристиян Вълчев.

Идеята е да се осъществи новаторски проект за борба срещу замърсяването на въздуха в града чрез изграждане на инсталация SMOG FREE TOWER или подобна на нея.

"Първоначално тя може да се реализира в двата градски парка. Това е иновативна структура, която представлява част от глобалната инициатива за превръщане на градовете в чисти, здравословни и вдъхновяващи места за живот. Инсталацията представлява седемметрова алуминиева кула, използваща само зелено електричество и технология за положителна йонизация. Проектът вече е успешно реализиран в редица страни като Южна Корея, Китай, Нидерландия, Мексико и Полша", каза Вълчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    До Гост
    Системата почиства точно 30 000 кубични метра на час!!!! Може да видите и сам в спецификациите и в отзивите на страните, които все пак не са глупави от нас и видиш ли това да е прищявка.
  • -1
    14
    Гост
    колега Русе, от пост 10, само в един от заводите в Русе четирите му аспириращи системи изхвърлят всяка по 30 000 кубични метра на час пушеци, а други две вентилационни системи изхвърлят едната 30 000, а другата 60 000 куб на час. Общо тази фирма изхвърля на час по над 200 000 куб метра мръсен въздух, миришещ отвратително. Кажи ми ти, по колко кубични метра на час пречиства този пречиствател и колко такива трябва да нацвъкаме из града, че да компенсират само този един завод в Русе? А колко пречиствателя ще трябват, за да компенсираме всички мръсни заводи в Русе? Май ще трябва да сложим пречистватели и на терасата ти, че и на покрива ти.
  • 1
    13
    до 10
    Евалла, бе идиот! Ако има евтина технология, която да пречиства въздуха, който отделя Монтюпе, Оргахим, ТЕЦ-а, то ТЕ щяха да я въведат ! Трябва да се премахнат замърсителите, а не някой да ми пречиства въздуха, който мога да дишам на две места в Русе, да ти еба майката загубеняк нещастен! С презерватив, разбира се, че да не се плодят дебили като теб! Бах мааму с какви идиоти съм принуден да живея! Не те знам в кой катун са те произвели, ама си страшно тъп. Не го казвам за да те обидя, а за да изразя болката си!
  • 0
    12
    До 9
    Тогава кой ще работи в този град бе, умник?
  • 2
    11
    Пак ли
    Предизборни фишеци?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари