Седем полски шофьори на ТИР-ове нападнаха българин

2
Саморазправата предизвика протест пред полицията във Враца
Саморазправата предизвика протест пред полицията във Враца Видео: NOVA

Протест пред полицията във Враца, след като седем полски тира блокираха български микробус и нападнаха шофьора пред очите на сина му.

По думите на пострадалия, ядосало ги това, че спазвал ограничението от 60км/час. Трима поляци са задържани. 

Петър Йорданов тръгнал да закара детето си на училище, както всяка делнична сутрин.

На главен път Е79 се озовал между няколко ТИР-а. Този, който бил зад него още на първата отсечка с ограничение до 60 км/ч започнал да го притиска и да примигва с фарове. На следващата такава отсечка, на която освен ограничение има и много неравности всичко се повторило.

Камиона зад мен почна да ми свети с фарове, да свири с клаксона и да се опитва да ме изпревари”, разказва пострадалия Петър Йорданов, предава NOVA.В един момент тръгна да ме изпреварва. Там е ужасяващо за изпреварване за леки коли, камо ли за камиони. В насрещното в този момент се показаха коли. Подадох малко газ, за да може да се прибере зад мен”, казва още Йорданов.

Полският шофьор продължил да натиска клаксона и да подава светлинни сигнали. На разширение на пътя бусът на Петър изведнъж се оказал в капан -  блокиран между 7 камиона. Принудили го да спре и един от шофьорите започнал да се кара с него. 

Дойде втори шофьор, който ми нанесе 2 удара в лявата част на главата. Детето изпадна в шок. Започна да плаче, а аз исках просто да го предпазя. Затворих вратата, при което другият шофьор удари 2 пъти стъклото,  третият път го счупи” ,разказва пострадалият.

Съседи на Петър твърдят, че е умерен човек и едва ли е провокирал нападателите си.

Това е своеволие от тяхна страна. Ние всички ще го подкрепим. Ние пътуваме почти всеки ден до Враца”, заяви кметът на селото Ивайло Диманов и допълни, че по пътя Монтана-Враца има трудни за преминаване участъци. 

За да бъдат заловени нападателите, Петър карал след тях по пътя и държал връзка с телефон 112. 

Така 7 полски ТИР-а били спрени от патрул край село Люти дол и извършителите са задържани. В ареста преспали двама от тях, които са разпознати от пострадалия и детето му. Пред разследващите твърдели, че извършителят е друг и не е между тях. 

Образувано е досъдебно производство за хулиганство. За случаи като този законът предвижда лишаване от свобода, но само ако извършителят има криминално минало. Ако няма - наказанието е административно с глоба от 1000 до 5000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Иван
    Само в България чужденците са с преференции! Никой не им търси сметка за нищо! И турци и румънци!!!! И поляци и кой ли е не карат като бесни безсмъртници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари