Седем от арестуваните на „Калотина“ са били в ядрото на престъпната схема

0
Три часа и половина състав на съда гледа искането на държавното обвинение за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“
Три часа и половина състав на съда гледа искането на държавното обвинение за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ Снимка: МВР

Специализираният наказателен съд решава дали да остави в ареста 7 от митническите инспектори и граничните полицаи, задържани на пункта "Калотина" преди два дни.

За останалите 23-ма от арестуваните прокуратурата е поискала по-леки мерки за неотклонение.

Три часа и половина състав на съда гледа искането на държавното обвинение за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 7 от 20-те обвинени да участие в организирана престъпна група за корупция, информира bTV.

Според обвинението тези 7 души, които са в съдебната зала, са били в ядрото на престъпната схема, останалите 13 от 20-те са били по-надолу в йерархията на схемата. Това, според обвинението, се е доказвало от 20-те тома събрани доказателства за последните 10 месеца, в които се е водило цялото разследване.

Касае се за добре структурирана група, действала трайно от началото на 2019 г. до настоящия момент. Ръководителят на групата е в съдебната зала. Спрямо него е повдигнато обвинение. Лицето е началник на митническия пункт. Останалите лица са началници на отделни смени в този пункт. От седемте 4 са началници на смени, останалите лица са митнически инспектори“, обяви прокурорът Калин Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари