СДВР: БФС са поискали от УЕФА мач без публика

0
СДВР опровергаха твърденията на Йордан Лечков и Емил Костадинов
СДВР опровергаха твърденията на Йордан Лечков и Емил Костадинов Снимка: БГНЕС

СДВР опровергаха твърденията на Йордан Лечков и Емил Костадинов

"В социалните мрежи ние получихме информация, че част от крайните протестиращи подготвят такива провокативни действия с оглед дискредитиране на управлението на БФС, което го коментирахме и на предишни пресконференции. Най-вероятно с оглед на получената информация, футболната ни централа е отправила искане до УЕФА за промяна на условията и реда на провеждане на тази футболна среща". Това разкри шефът на СДВР Любомир Николов във връзка с протестите около снощния мач между България и Унгария, предаде БГНЕС.

Дори и след вчерашните ексцесии на протеста, вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Емил Костадинов още веднъж заявиха, че решението за преместване на мача в друг град, което не бе осъществено, и затварянето на стадиона за публика, е на УЕФА, макар че това бе категорично опровергано, включително и днес от ръководството на СДВР.

Николов също така изтъкна, че не е щяло да се стигне до толкова сериозни инциденти, ако протестиращите са били допуснати да гледа мача от трибуните на Националния стадион. "Предимството на стадиона е, че всички тези фенове, носейки в себе си тези забранени предмети и тези плочки, които хвърчаха по нас, щяха да им бъдат иззети на входовете на стадиона, където филтрираме и проверяваме обстойно личните вещи на лицата".

От СДВР опровергаха и невярното твърдение на Лечков, че протестиращите са били 500 души.

"Тези 4000 човека при мирен протест щяхме да ги охраняваме с три пъти по-малко полиция, ако не бяхме предприели действия спрямо предварително получената от нас информация. Протестът е заявен в Столична община като мирен, имахме предварителна информация, че може да ескалира до крайни действия, поради това видяхте и засиленото полицейско присъствие на място".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    До Фен или Фецес
    Хайде да си затваряш плювалника и не го насочвай към наборите,Фен или Фецес такъв,все тая.
  • -3
    1
    Фен
    Хайде сега тези четиримцата брадясали и некадърни дебелаци да си подадат оставките заради ексцесиите с протестиращите! ВЕДНАГА!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари