СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество

0
Любомир Николов​: Ако не бяхме се намесили, може би целият град щеше да пламне
Любомир Николов​: Ако не бяхме се намесили, може би целият град щеше да пламне

Любомир Николов​: Ако не бяхме се намесили, може би целият град щеше да пламне

Няма полиция, която да остави вандали да рушат столицата. Ако не се бяха намесили полицаи може би щяха да изпотрошат цялото имущество и да има много пострадали. Ако не бяхме предприели тези действия, може би целият град щеше да пламне. Имахме информация, че се подготвят коктейли "Молотов". Това съобщиха от СДВР на брифинг пред медии след протеста срещу ръководството на БФС снощи.

"Както видяхте феновете запалиха полицейски бус. Насочиха се към Министерството на спорта, чупейки всичко по пътя. Има доста пострадали полицейски служители, както и жители. Бройката е уточнена, но постоянно излизат нови."

"По отношение на клиповете, които излязоха в социалните мрежи, ние сме се самосезирали", добавиха от СДВР.

Задържаните от вчерашната вечер са 33-ма, сред които има непълнолетни лица. По последни данни ранените към момента са около 24-ма.

"Бяхме свидетели на мирни протести през изминалите години. Такива подобни лица присъстваха за около 30-40 минути и техния брой беше не повече от 100. Тогава бяхме свидетели на вандалски прояви. Сега бяха дошли единствено да нарушат обществения ред и да предизвикат реакция."

Протестът е бил заявен в Столична община като мирен. Имало сигнали за възможна ескалация.

Протестът започна привидно спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    До "умника" 7
    Нещо не те слуша главата, но това си е твой проблем. За какви гявури, за какви предателства, башибозук и черкези ми говориш само ти си знаеш. Тук темата е футбол, агитки и вандалщини. И, какво общо има футбола, с това хората да живеят свободно и добре пак само ти си знаеш. Явно вземаш нещо, ама да знаеш то ще те довърши. Когато нямаш доводи преминаваш към обиди и заплахи, но елементарници като теб не ме притесняват. Не можеш да ми дадеш наклон на кръста, защото не завися по никакъв начин нито от такива като теб, нито от никого. Сам съм си шеф и не аз, а такива "бабаити" като теб дето бягат да се крият по заведенията като видят зора идват при мен и молят за работа. Ти обаче ми даде добра идея когато преценявам кого да наема. Ще има доста подробен тест и видя ли такъв като теб ще си остане на улицата.
  • 4
    7
    До малоумника 6
    И аз видях как такива жалки гявури като тебе са предавали БЪЛГАРИТЕ на башибозука и черкезите, защото са искали да живеят свободно и добре! Такива като тебе, боклук антибългарски, трябва да ви увесват по дърветата както са правили нашите възрожденци навремето! Сами не се усещате колко сте ПРОСТИ, жалките кумунярско-рушлямски тролчета! ХАХАХАХАХАХА
  • -3
    6
    До "умника" 4
    И аз гледах по телевизията, какво се случва и да ти кажа ти нищо не си видял "умнико", а башибозука в униформи, както ги наричаш твърде много ги търпяха тези вандали. Даже и не се развихриха, защото тогава наистина щяхте да пострадате там. Аз мирни протестиращи там не видях. Ако е имало такива след като са видели, какво става е трябвало мирните протестиращи да се оттеглят, а не да чакат да стане мелето и после рев, ама какво стана. Да си бяха стояли в къщи нямаше да пострадат. Нали си чувал приказката покрай мокрото гори и сухото, така, че който няма достатъчно на втория етаж може и да е отнесъл някоя сопа. А, какво ще кажеш за изпочупените автомобили на други мирни граждани от тези агитки. Трябваше и техните собственици да се присъединят към полицията и те да ви наложат по 100 тояги даже ще са ви малко. Нека пожеланието ти да ти се върне.
  • -2
    5
    до 4
    Умник, кажи ми кога милиционерите са били мангали с такава страст? Никога, даже не ги докосват!
  • 2
    4
    До тъпака 2 и 3
    Жалкарче, колкото и тъпотии да напишеш, всички видяхме башибозука в униформи как се опитваше да УБИЕ мирни протестиращи! Не да търси някой виновен, а да трепе и пребива НЕВИННИ! Така че ти пожелавам скоро и теб да млатят зверски и да останеш инвалид завинаги! АМИН!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари