Николай Денков уволни зам.-министъра на МВР

0
Вътрешният министър е бил на кино по време на протестите снощи
Вътрешният министър е бил на кино по време на протестите снощи

Вътрешният министър е бил на кино по време на протестите снощи

"Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач, допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори. Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации", каза министър-председателят.

"Предприех следните действия - изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних зам. министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. Техните имена трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнения от службите на МВР", каза премиерът.

Денков коментира и исканията за оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема", допълни той.

Премиерът коментира къде е бил министърът на вътрешните работи по време на протестите снощи.

"Получих информация, че е бил на някаква кинопрожекция, което е доста смущаващо. Както знаете по това време имахме заседание на Министерски съвет, на него министърът беше заместен от зам. министър Темелакиев, така че в един момент аз трябваше да кажа на зам. министъра - ама моля ви, отивайте и си свършете работата. Така че там очевидно имаше проблем в координацията", подчерта Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 1 и 2
    Стига лъгахте. Влезли са в заведението защото тези уж корави мишоци са тръгнали да бягат като овци и са се набутали в заведението. Нали искаха да се бият с полицията, е отдаде им се възможност, ама на ълката не им стиска и бягат като овци да се крият. А в заведението барманът годаваха по телевизията и каза, че се е скрил отзад зад бара, за да не пострада. Сега на вас ли да вярвам или на бармана ? В одата „Опълченците на Шипка“ Иван Вазов пише „Идат като тигри, бягат като овци”.
  • 4
    4
    До 3
    МВР министърчето от спуснато от квотата на ОПГ ГРОБ=ДПС, за това Денков нв може да го уволни! Виж как Тиквата и Свинята веднага започнаха да го вардят! А това, че имало напрежение между различните агитки е фалшива "новина" на шопарите и опит за измиване на ръцете за погромите над мирни протестиращи! ФАКТ! ;)
  • 7
    3
    Свободия
    Не съм фен на Николай Денков, но защо е уволнил само зам. министъра на МВР ? Защо моментално не е уволнил и самият министър? Ама той бил на кино. А трябва ли министърът да е на кино, след като се знае предварително, че ще има протест на една камара враждуващи помежду си футбулни агитки, от което следва да се предположи, че рискът да възникнат напрежение и безредици, както между тях самите така и срещу полицията е твърде голям? Явно киното е било по-важно за министърът от протеста. Хвала на такива министри. Сега кой ще плати щетите на обикновените хора по тяхното имущество министъра ли ?
  • 7
    2
    до 1
    Пребит е барман. Момче, което е било на работа в заведението. На работа, за да плаща данъци, които да осигурят заплатите на тия които са го пребили. Момче, което си има жена и бебе. Работил е, изкарвал е пари. Пребит е.
  • 8
    1
    Не, не!
    Стига с тия зам.министри и политически уволнения! Полицаите които нахлуха в заведение, изпотрошиха го, пребиха клиентите! Кои са? И не само уволнение!!! Повдигнати обвинения и присъди трябват!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари