Сдружението на феновете и треньорите придоби "Дунав"

3
Илиян Памуков вероятно ще е старши треньор
Илиян Памуков вероятно ще е старши треньор

Сдружение на феновете и треньори от ДЮШ на Дунав Русе придоби акциите на клуба от досегашните собственици в лицето на Красен Кръстев и швейцарския консорциум, който в рамките на няколко месеца бе собственик на клуба.

Новото ръководство на клуба взе решение, че най-доброто решение предвид обстоятелствата от стратегическа гледна точка е отборът да играе в Североизточната "В" група с кадрите си от школата, които ще бъдат в центъра на развитието на клуба оттук нататък.

Това бе съобщено във Фейсбук от новите собственици на „Дунав“.

„Гръбнакът на отбора ще е юношеския състав, състезаващ се в Елитната U19. Илиян Памуков вероятно ще е старши треньор. Юношата на клуба, таранът Александър Кирилов, се завръща от „Пескара“ и реално е първото попълнение за сезон 2020/21 в Североизточна Трета лига.

Очаква се в „Дунав“ да се завърнат и някои от опитните играчи, като капитана Диян Димов. Домакинските срещи в Трета лига най-вероятно ще се играят на стадион „Дунав“, който се очаква да бъде официално инспектиран от ЗС на БФС – Варна“, разказа зам.председателят на „Дунав завинаги“ Ангел Бонев.

Към момента „Дунав“ има и действащи спонсорски договори и други възможности за партньорства, работи се по темата как да се съберат вземанията. Относно базата вече има постигната договореност с концесионера РДС Инвест на д-р Симеон Симеонов за безвъзмездно ползване.

На Общо събрание през септември ще бъде избрано новото ръководство на клуба. На този етап той се представлява от Деян Йорданов, Свилен Стефанов и Мартин Цирков. Решено е, отборът да тръгне от Трета лига, за да има време да се преструктурира и да стане отново конкурентно способен, като се обслужат дълговете.

Решението е стратегическо – новото ръководство предпочита да прекара 1 година в оздравяване и преструктуриране, вместо потенциално 3-4. „Датата за Общото събрание ще е през средата на септември най-вероятно. Преди това има да се свършат още юридически процедури и доста оперативна работа.

Идеята на това Общо събрание е да бъде достатъчно мащабно и за първи път в историята на този клуб, новото ръководство да бъде избрано на база конкретна програма и идеи от членовете му. Структурата на клуба ще е доста иновативна за България, така че наистина нещата да са на светло.

Това ще зависи от активността и на всички, защото контролът е дълг на цялото общество, а не на някакви си 5-6 човека“ написа във Фейсбук профила си Деян Йорданов, който е един от основните двигатели на новото сдружение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари