Капитанът на Дунав: Положението е плачевно!

1
Момчетата имат семейства, деца, а не получават заплати, сподели Мартин Ковачев
Момчетата имат семейства, деца, а не получават заплати, сподели Мартин Ковачев Видео: Русе Медиа

Футболистите на Дунав-Русе от утре спират тренировки. Причината е затрудненото финансово състояние на клуба. Под въпрос е участието им в следващия мач от първенството в понеделник, където трябва да гостуват на Царско село.

Отборът остана без средства след оттеглянето на дългогодишния президент на клуба д-р Симеон Симеонов. Клубът дължи на футболистите две заплати и две премии.

В момента футболистите имат да получават по една заплата, а след една седмица ще станат две. Както и две премии – за равния мач с Ботев-Враца и победата срещу Арда-Кърджали. Но пък към държавата в момента няма никакви задължения, всички данъци и осигуровки на футболистите са платени“, заяви административният директор на ФК „Дунав“ Огнян Цветанов, предава Русе Медиа.

Това обаче съвсем не успокоява играчите. „Със сигурност не е добра ситуацията. Надяваме се до края на седмицата да видим какво ще стане, да се решат някакви проблеми, ако въобще се решават и се надяваме така да се оправят нещата, отборът да върви, както е вървял допреди два месеца. Защото обстановката не е добра и положението е плачевно. Надяваме се тук хората, общината, бизнесмени, ако могат, нещо да помогнат на отбора, защото така не може да се продължава. Момчетата, всеки ден си говорим, имат семейства, имат деца, да не се получават заплати въобще не е добре“, коментира капитанът на отбора Мартин Ковачев.

Треньорът Людмил Киров определя случващото се като срам и признава, че е безсилен да мотивира футболистите.

Вчера на последната тренировка казах на момчетата, че от днес нататък те решават какво правят. Аз до момента тия последни два месеца каквото можах, направих, вдигнах ги, мотивирал съм ги всеки един мач. Това не е моят Дунав, не е вашият Дунав на русенци, който виждаме днес. Дунав е този, който игра мачовете с ЦСКА, с Черно море, с Арда-Кърджали. Можем да имаме такъв отбор, може да се спаси отборът. Имаме добър отбор за 7-9 място в Първа лига. Ако стане така този отбор да се разбие, това ще е излагация“, каза Киров.

Той заяви още, че не е разговарял с никого за вариантите около клуба и финансовата ситуация. И не е доволен, че никой не застава мъжки пред футболистите, за да им каже в очите какво се случва.

За мен не е толкова важно, че са закъснели две заплати и две премии. За мен е важно да влезе един човек в съблекалнята пред всички футболисти и да каже – заплатите ще се дадат на 14 декември след последния мач с ЦСКА, който е в София, да знаем как ще се процедира, какво трябва да се прави. Нямаме такъв човек, който два месеца да влезе да каже – така и така, трябва да изчакаме малко или. Не е редно аз да влизам в съблекалнята и гледам как 15 човека се нахвърлили върху телефоните и кой ще спечели тая седмица, кой ще спечели другата седмица, кой води, кой не води. Ние сме футболен клуб, това е излагация, срам. Това е срам. Аз съм безсилен в момента вече. Аз съм силен човек, никога не се предавам, старал съм се всичката енергия, която да имам, да я предам на футболистите, но определено съм приключил. Това не е Дунав, който виждаме днес. Те играят на 20 или на 30 процента“, каза още Киров.

От ръководството на клуба се надяват все пак, че няма да се стигне до крайности.

Наистина е много трудно да мотивираме футболистите при положение, че не са получили заплати. Целта ни е да ги накараме да мислят единствено и само за футбол, но в такава ситуация наистина е много трудно. Надявам се, че ще продължат да тренират, очаква ни хубав мач в понеделник срещу Царско село. Мач, който може да вземем, и се надявам дотогава да си провеждат тренировъчния процес и да се явим в понеделник на мача, без да има някакви затруднения“, каза Огнян Цветанов.

Надеждите на всички – и на отбора, и на феновете, са в новото ръководство на общината и новия Общински съвет. Те разчитат на тях и на русенския бизнес да подадат ръка на любимия Дунав.

На същото мнение е и ст.треньорът на Ботев-Пловдив Ферарио Спасов, който също има своите времена в Дунав.

Аз пожелавам искрено успех на този отбор, защото и това, което виждам след толкова години, което е направено за футбола в града, трябва да се намери начин да се помогне на Дунав в Русе. Най-важното е, че има условия за футбол, направено е много от това, което го виждам тук. Така че съвсем спокойно може да се инвестира в този отбор. Трябва да намерят решение, а не така по най-лесния начин да разформироват футбола, защото след това става много трудно да се върнеш на първоначалните позиции“, сподели Ферарио Спасов.

До края на седмицата обаче клубът трябва спешно да намери пари за пътуването си до София за мача с Царско село, тъй като касата е празна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари