Бате Пенчо Комароубиец изгря от север

9
Докато си почива пръска, после кметува
Докато си почива пръска, после кметува Снимка: Facebook

Докато си почива пръска, после кметува

Комарена сага се шири из Дунавските ширини. Хората се чешат, страдат, стенат. И с надежда се оглеждат кой ще ги избави от теглото. Намери се най-сетне, поне в Русе - не е Дядо Иван, а Бате Пенчо.

Това е кметът Пенчо Милков, който лично напълни в туби убийствена течност и я разпръска из паркове и квартали. Избърса потно чело накрая и обеща: "Довечера продължаваме в 21 часа. Сега отивам на работа". Демек - докато си почива пръска, после кметува, шегуват се от СЕГА.

Официално акцията целеше да инспектира качеството на работата на общинските служители, заети с комарите. Защото те пръскат, ама пъпките никнат... Та Милков заключи, че качествено я вършат. Тънкият момент е, че предварително бе обявил акцията. И нямаше как пред него служителите да не бъдат изрядни. Нямаше как и четири месеца преди местните избори да не почнат да се случват такива чудни случки.

Докато самоотворжено пълнеше тубите, два-три комара ухапаха кметското тяло. Сам го извести. Не се почеса. Електорални фенки завиха от кеф.

Силистра няма този късмет. Оня ден там се проведе протест срещу комарения катаклизъм. От солидарно състрадание БНР с носталгия припомни как навремето гражданите били премирани за убийство в процес на самозащита: 10 комара - 2 лв, 100 - 25 лв, 1000 комара - 350 лв. Труповете били доказвани чрез съхранение между памук в цигарени кутии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    25
    До 24
    Санси пръскат от много години, как до 2019 година те успяваха да преборят комарите. После ако не се лъжа именно Пенчо докара Килърите, там имаше лека партийна задявка по линия на партията майка. Но се разпърдяха нещата
  • 1
    24
    Свободен
    12:30 , Пенчо пак не спи, а всички русенци се чудим колко акъл трябва да имаш за да знаеш,че хората спят по това време.
  • 9
    23
    Stoian
    Прьскат с фалшив препарат,Санси крадьт парите ,шефа им е противно лайно,и затова не действа,трябва гонка от страна на кмета,да ги закрие,Кильри са по сериозни!
  • 8
    22
    78
    Така се случи ,че рано сутринта в Парка на младежта покрай мен премина колата която пръскаше против комари,но се зачудих че от дима не ми залютя на очите и гърлото както е било в предните години Вероятно е купен тая година нов препарат който според мен е по слабо ефективен в борбата с комарите...........дали е така отговор нека даде общинската администрация
  • 10
    21
    Lora
    Тези Санси,трябва да ги закрият,мошеници крадци са!Нищо не вършат,мьрзи ги страшно!Начело с неприятния им шеф, Георги Георгиев!Крайно гаден и алчен човек!Кмета сериозно да помисли!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари