Съветниците от ВМРО - Русе внесоха декларация срещу частичния Шенген

3
Настояваме тези неблагоприятни условия да бъдат преразгледани, заявяват съветниците
Настояваме тези неблагоприятни условия да бъдат преразгледани, заявяват съветниците Снимка: Facebook

Настояваме тези неблагоприятни условия да бъдат преразгледани, заявяват съветниците

Съветниците от „България на регионите“ в лицето на представителите на ВМРО - Русе внесоха предложение за декларация срещу частичния Шенген, която да бъде приета от Общинския съвет, пише Русе Медиа. В предложения текст се казва, че съветниците “ категорично осъждаме недопустимия „компромис“, който правителството на Република България направи за частичното приемане на страната ни в шенгенското пространство“ и се настоява „българските власти да положат максимални усилия тези неблагоприятни условия да бъдат преразгледани“.

Ето целия текст на декларацията:

Ние, общинските съветници в Община Русе, категорично осъждаме недопустимия „компромис“, който правителството на Република България направи за частичното приемане на страната ни в шенгенското пространство.

За нас, като представители на българското общество в местната власт, е напълно неприемливо отстъплението от страна на властимащите у нас пред натиска на Република Австрия в ущърб на изконните български интереси, подкрепени от изпълнението на всички условия за присъединяване към шенгенското споразумение. Изискването и поетият ангажимент от страната ни за допълнителни гранични проверки по граничните пунктове между България и Румъния допълнително ще затрудни и без това натоварения трафик, ще ограничи икономическите връзки на пограничните райони, ще доведе допълнително до задръствания, замърсявания и други проблеми за жителите им. До още по-тежки последици би довело и масовото депортиране на незаконни мигранти към територията на страната ни.

Настояваме българските власти да положат максимални усилия тези неблагоприятни условия да бъдат преразгледани. Те не произтичат от нито един общоевропейски акт. Българските власти следва да направят всичко възможно да се облекчи, а не да се утежнява преминаването на граничните пунктове със съседна Румъния, като Общински съвет - Русе призовава да се проучат възможностите МПС на двете страни да преминават без проверка.

Ние, общинските съветници в Общински съвет - Русе, изразяваме тази позиция като глас на голяма част от жителите на нашата община.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    От София
    Кой Ви знае Вас от МВРО Русе, че да пишете Декларации? Я бегайте да ближете бузките на леблебиеца, че он май не му е достатъчна само една булка от Ваше село.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари