Сашо си отиде на 23, но мечтата му е жива и до днес!

8
Фондация „Александър Русев“ се превърна в еталон на хора с големи сърца, посветили живота си да помагат на деца с увреждания в Русе
Фондация „Александър Русев“ се превърна в еталон на хора с големи сърца, посветили живота си да помагат на деца с увреждания в Русе

Фондация „Александър Русев“ се превърна в еталон на хора с големи сърца, посветили живота си да помагат на деца с увреждания в Русе.

Каузата им привлича все повече хора, които даряват средства. Макар институциите да стоят настрани, ентусиастите не губят надежда, че ще успеят в благородната си инициатива – да сбъднат мечтата на Сашко, чието име носи фондацията, основана от баща му Илиян Русев.

Кой е Александър Русев? Млад мъж, посветил живота си на плуването, като първо самият той е елитен състезател, а впоследствие  преподава знанията и уменията си като треньор по плуване в клуб по  триатлон. За него казват, че е човек с голямо сърце, готов винаги да помогне на тези, които са в нужда, Сашко с внимание и упоритост помага на деца с  детска церебрална парализаза подобряване на състоянието им, като едно от тях дори прохожда  след намесата му. Огромната му мечта е да изгради и развие модерен  плувен комплекс, който да разполага със специализирана апаратура за  рехабилитации, особено на деца с увреждания, пише Русе Медиа.

Едва 23-годишен, Сашко си отива от живота, след тежка битка с рака. И завещава на близките и приятелите си своята мечта за изграждането на такъв басейн. В името на каузата за набиране на средства за водно-рехабилитационен комплекс само преди дни младият доброволец във фондацията Теодор Цветков направи благотворително плуване в езерото Липник – повече от 4 часа само с една ръка измина разстоянието от 10 км. Макар финансовият резултат да бе доста по-скромен от очакваното, това е поредна стъпка към сбъдването на голямата мечта на Сашко. А междувременно една по-малка мечта е на път да се осъществи. Вече са събрани средства за закупуване на портативен лифт за басейн за децата с увреждания. Младо семейство дари 1630 лв. от сватбата си, на която гостите вместо цветя са дарявали суми в помощ на децата на фондация „Александър Русев“. Средствата ще бъдат прибавени към сумата, събрана на благотворителния концерт “ Заедно за Децата на фондация Александър Русев“. Лифтът ще бъде направен от фирма „Титан“ ЕООД – гр.Русе със съдействието на Тихомир Тодоров.

Искам да изкажа огромната си благодарност към организатора на това събитие Николай Ангелов от Гейм Спорт Център и всички участници на концерта. Детски модерен балет „Гейм”, Бели денс, Суинг танци, Zumba, Strong by Zumba, Steel Combat, Tabata, клуб по български народни танци „Чанове“ и клуб по акробатика „Локомотив“-Русе. Докато бях там видях добротата на хората. Групите, които участваха даряваха и пари в урните. Винаги съм бил оптимист, но с вашата подкрепа и щедрост ми вдъхвате вяра за по-добро бъдеще и реализиране на всичките ми проекти“, казва бащата на Сашко Илиян Русев. 

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари