Децата на Скури вече имат портативен лифт

1
Лифтът помага на децата с увреждания в басейн "Локомотив"
Лифтът помага на децата с увреждания в басейн "Локомотив" Видео: БНТ

Вече е готов специалният портативен лифт за спускане на деца с увреждания в басейн "Локомотив" в Русе.

Тук заниманията се водят безплатно, а парите за съоръжението бяха събрани с помощта на дарители. В момента от фондацията "Александър Русев" търсят варианти да осигурят терен, за да изградят воден комплекс, в който хората с двигателни проблеми да получават рехабилитация, информира БНТ.

Четвърта година Илиян Русев работи в басейна безвъзмездно с деца с двигателни проблеми. Светлозар е едно от момчетата, които почти ежедневно идват да плуват. До преди няколко дни той стъпва на барабан от стара пералня, за да излезе от басейна, а сега с портативния лифт вече му е много по-лесно.

Тук тренира и Никола-Денис Ставрев, който се завърна със сребърен медал от Олимпиада за младежи с онкологични заболявания в Москва.

За една година почти двойно се е увеличил броят на децата с увреждания, които идват да плуват, в момента те са над 30. През зимата обаче няма да могат да ползват открития басейн. Затова Илиян Русев иска да построи спортен комплекс за рехабилитация. Приятели са дарили на фондацията земя, която трябва да бъде заменена с терен на подходящо място.

Илиян Русев - председател на фондация "Александър Русев": "Има добри хора, които са готови да помогнат. Вече сме говорили с проектант, който ще го направи безплатно".

Фондацията вече набира средства за новия спортен комплекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари