Сашо Пенов: 4 дни ваканция за децата в Бургас

0
От утре, 12 януари, бургаските ученици излизат във ваканция до 17 януари
От утре, 12 януари, бургаските ученици излизат във ваканция до 17 януари Снимка: БГНЕС

От утре, 12 януари, бургаските ученици излизат във ваканция до 17 януари

Заради обявената в област Бургас грипна епидемия министърът на образованието Сашо Пенов обяви решението си, че от утре - 12 януари, до 17 януари включително, няма да има онлайн обучение, а неприсъствена грипна ваканция в областта, съобщава БНР.

Решението си ученици и студенти да останат по домовете си без онлайн обучение въпреки взетото вчера от регионалния щаб в Бургас решение за обучение от разстояние, министърът на образованието Сашо Пенов обоснова така:

"4 дни няма да повлияят сериозно върху преподаването на съдържанието на учебните предмети, а вече, ако се усложни по-нататък обстановката и се наложи второ прекъсване на учебния процес, тогава вече ние да обсъдим и възможността за обучение в електронна среда. И това ще бъде някакъв подход по области. Първата стъпка е неучебни дни, а втората евентуална стъпка е при ново продължаване на неприсъственото обучение по предписание на здравните власти обучение в електронна среда при осигурена възможност за това".

А здравният министър Асен Меджидиев допълни, че не става въпрос за Covid вълна, а за обикновен грип, който е традиционен . По думите му не се налагат специални мерки. Ако желаят, хората могат да носят защитни маски, но все пак призова да се избягват струпването на много хора на едно място. В момента грипна епидемия е обявена само в Бургас Не се налага грипна ваканция в национален мащаб.

"В момента не се отчита като пик на грипна епидемия - напротив, даже очакваме евентуално, че пикът на грипната епидемия може да бъде след 10 - 15 дни и затова решенията ни са за това да се взимат мерки по съответните области, а не в национален мащаб", обясни здравният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари