Сашко се държа геройски

5
Малкият герой от Русе е опериран успешно в клиника в Хановер
Малкият герой от Русе е опериран успешно в клиника в Хановер Снимка: Филипина Цонева

Седемгодишният Александър Петров от Русе, който страдаше от тумор в главния мозък, е бил успешно опериран в клиника в Хановер.

За това съобщи във фейсбук майката на първокласника Филипина Цонева. Момченцето се е държало геройски и само пет минути, след като излязло от упойка, е искало да стане от леглото. В четвъртък Сашко е направил и първата си разходка след сложната хирургическа интервенция. Чувствал се добре и дори е започнал да учи немски език. Родителите на русенчето благодарят на всички, които са помогнали да се съберат необходимите 50 000 евро за лечението на сина им, пише Монитор.

Здравословните проблеми на момченцето започнали, когато бил едва на две годинки. Един ден от детската ясла се обадили на родителите му, че е получил припадък с пяна на устата. Малко след първия припадък Сашко получил и втори.

Родителите тръгнали по кабинети и в столична клиника лекари установили, че синът им има тумор в главния мозък с размери 2 на 3 сантиметра. През март 2012 г. Сашко бил опериран от покойния вече проф. Брусарски. Временно състоянието на детето се подобрило, но по-късни изследвания показали, че туморът не е отстранен напълно и нараства. Преди операцията в Хановер размерите му достигнали 5 на 3 сантиметра.

Семейството се обърна с молба за помощ и разкри дарителска сметка, по която за около месец се събраха необходимите средства.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари