Сърцето е единственият орган, който никога не почива

0
Днес отбелязваме Световния ден на сърцето
Днес отбелязваме Световния ден на сърцето

Днес отбелязваме Световния ден на сърцето

29 септември се отбелязва като Световен ден на сърцето. Инициативата е на Световната федерация на сърцето, чества се от 2000 година.

Сърцето е най-важният орган в човешкото тяло. „Това е единственият орган, който никога не почива. Още бащата на медицината Хипократ е написал, че сърцето спре ли, то спира завинаги. Затова нашите сърце не трябва да спират, трябва да сме дълголетници. На всеки пациент, като дойде при мен, се стремя да намеря най-точния медикамент. Това го постигаме, като правим един общ терапевтичен план. Аз и пациентът. Като го познавам, знам как се храни, какви проблеми има.", обясни кардиологът Жоро Николов, цитиран от БНР.

Целта на Световния ден на сърцето е да информира обществото за рисковите фактори, водещи до сърдечно-съдови болести - наднормено тегло, тютюнопушене, високо кръвно налягане, както и към тяхната превенция и контрол, добави лекарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари