Кардиолог: Две седмици са нужни на човек, за да привикне с новото часово време

1
Всеки организъм, колкото и да е здрав, колкото и да е млад, колкото и да е силен, изживява адаптационен дистрес синдром, заяви д-р Жоро Николов
Всеки организъм, колкото и да е здрав, колкото и да е млад, колкото и да е силен, изживява адаптационен дистрес синдром, заяви д-р Жоро Николов

Тази неделя, 30 октомври, преминаваме към зимното или астрономическото часово време

В 4:00 часа сутринта стрелките на часовника се връщат с един час назад. При смяната на времето човешкият организъм изживява адаптационен дистрес синдром, коментира пред БНР кардиологът д-р Жоро Николов:

"Негативно се отразява. Аз съм против да се сменя времето. Смятам, че е крайно време Европейският съюз да намерят мъдрост и сили да помислят за здравето на хората и повече да не го сменят. Като се смени времето всеки организъм, колкото и да е здрав, колкото и да е млад, колкото и да е силен, изживява адаптационен дистрес синдром. Трябва да минат две седмици, за да привикнеш към новото часово време. Сърцето работи с биоток и се разстройва неговата функция. Човек вече трябва да става в друго светлинно време и зрителното възприятие, и умственото възприятие, и емоционалното се променя."

През март 2019 година Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната смяна на часа. От своя страна всяка от държавите членки трябва да реши дали да премине изцяло на лятно или зимно часово време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари