Сърбия няма да признае референдумите в украинските региони

1
Това заяви външният министър на страната Никола Селакович
Това заяви външният министър на страната Никола Селакович Снимка: ЕПА / БГНЕС

Сърбия, „въз  основа на международното право“, не може да приеме резултатите от референдумите в ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожието

Това заяви в неделя след завръщането си от Общото събрание на ООН сръбският външен министър Никола Селакович, цитиран от БГНЕС.

Република Сърбия, в съответствие с Устава на ООН, както и в съответствие с общоприетите принципи и норми на международното право, не може да приеме резултатите от референдума в украинските региони“, каза министърът, отговаряйки на въпрос на агенция Танюг.

"От една страна, ние сме фундаментално ангажирани с принципите и правилата на международното право и Устава на ООН, от друга страна, това (бел.ред. признаването на резултатите от референдумите) би било в пълно противоречие с нашите държавни и национални интереси, напълно противоположно на нашата национална политика за поддържане на териториалната цялост и суверенитет и ангажимент към принципа на неприкосновенст на границите", се казва още в изявлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    daskal
    А преброяващите хвърлиха толкова усилия, да покажат на света, че над 93% от гласувалите са ЗА присъединяване към СССР... Пардон! Русия. Гледам, че и тук се вихри някакъв путинофил, който не смята, че т.нар. референдуми са пълен ташак! Пардон! Пародия.
  • 4
    4
    Бивш
    Организирана е екскурзия до Пхенян за петоколонници ,АБПФК,членове на тракийските дружества и пенсионери със стаж в ДС ! Пътуването е с АН-24 и билетите са еднопосочни ! За спрвки- Митрофанова !
  • 0
    3
    2 до 1
    про100$$$ к!р0... ми го сложи отзад и от тогава вия като крастав койот
  • -8
    2
    До 1
    До 1: Ех, дори коментатор 1 - лъгъбъпитек на сащ обръща гръб на про100$$$ к!р0...
  • 2
    1
    любопитен
    Мале, дори най-вярното куче на Путлер се обръща срещу него. Както гледам джуджето - диктатор остава самичко. Китай му обърна гръб, Турция също така, а сега и Сърбия. Явно на страната на Империята на злото остават само такива видни демокрации като Северна Корие, Еритрея, Мианмар и Венецуела. Лошо другарю Путлер, много лошо. Стягай чемоданите за Пхенян, докато все още можеш да пътуваш. Стига да имаш смелостта да излезеш от бункера.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари