Сапунджиев станал набожен в затвора

0
Убиецът на Паоло е посещавал редовно двумесечен религиозен курс под наслов „Пътешествието продължава“
Убиецът на Паоло е посещавал редовно двумесечен религиозен курс под наслов „Пътешествието продължава“

Изключително набожен е станал по време на престоя си в затворническото общежитие бизнесменът Георги Сапунджиев, който бе осъден на 6 години затвор за смъртта на 4-годишния Паоло, съобщиха от затворническата администрация.

Според справката по делото относно поисканото от затворника предсрочно освобождаване , публикувана на сайта на старозагорския окръжен съд/ през м.г. мъжът е посещавал редовно двумесечен религиозен курс под наслов „Пътешествието продължава“, в който се изучавали основите на православието и най-вече Евангелието по Матея.На финала на обучението, водено от свещеник Сапунджиев е получил специален сертификат и награда „домашен отпуск“, припомнят запознати. С домашен отпуск е бил възнаграден и в края на м.г. след приключването на курса „Отговорно шофиране“, където оставил много добри впечатления., пише Монитор.

Сапунджиев има множество награди „домашен отпуск“ , става ясно от досието му, като крайната оценка от 27 февруари т.г. рискът от евентуален рецидив е от ниска степен – 24 б.

Доброто му поведение му е донесло „годишна почивка извън стените на затворническото общежитие от открит тип“.

Многобройните отпуски направили впечатление на жителите на село Змеево, където е постоянната му адресна регистрация, мнозина дори смятат че той вече е излежал наказанието си, установи репортерска проверка.Местните жители отказват да коментират бурята от възмущение в социалните мрежи  след решението на съда съселянинът им да излезе предсрочно от затвора.“Не е наша работа да обсъждаме какво е решил съдът, ако човекът има право – защо да не го пуснат? В крайна сметка не е прегазил детето нарочно, ако и да е станало на пешеходната зона в града…“, сподели пожелал анонимност собственик на вила край дома на Сапунджиев. Според съдебната справка от работата си на територията на НИИГО – Стара Загора мъжът е приспаднал от присъдата си 11 месеца и 10 дни . Фактически той е изтърпял 2 години 11 месеца и 10 дни.

Очаква се пловдивският апелативен съд да разгледа протеста на старозагорската окръжна прокуратура срещу предсрочното освобождаване на Сапунджиев на 5 юли.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари