Повечето български шофьори от пламналия ферибот вече са у нас

0
Ужасът беше голям, представете си да сте заобиколени от пламъци и под краката ви да има не знам колко дълбока вода, трудно е да се опише, сподели един от тях
Ужасът беше голям, представете си да сте заобиколени от пламъци и под краката ви да има не знам колко дълбока вода, трудно е да се опише, сподели един от тях Снимка: БНТ

Повечето от шофьорите на камиони, пътували в запалилия се ферибот в Йонийско море, вече се прибраха в България.

Част от тях пристигнаха в Пловдив.

Днес по обед с автобус, осигурен от камарата на автомобилните превозвачи в Пловдив пристигнаха някои от спасените международни шофьори. Емил Илиев е един от тях.

Към 3:30 ч се чу нещо подобно на взрив, след това се чу глъчка, високоговорещи хора, аз това в просъница го чух, след това дойде в каютата от персонала, събуди ни и каза "пожар, пожар", излязохме на палубата, сложиха ни жилетки, фенери... Друга част от шофьорите на тирове се прибраха минути след полунощ снощи в базата на пловдивска транспортна фирма, която осигури връщането им в страната, разказва пред БНТ Емил.

Братята Румен и Стоян Чолакови все още са в шок от преживяното.

Ужасът беше голям, представете си да сте заобиколени от пламъци и под краката ви да има не знам колко дълбока вода, трудно е да се опише, човек трябва да го преживее ,за да го разбере. Първоначално никой не обърна внимание, приехме го на шега, защото по принцип по корабите правят такива обучения за спасяване при бедствия и това може би беше една от главните причини да няма хаос и безредица, разказва Румен Чолаков.

Почти не си спомням нищо, много бързо стана, в каютата спяхме и като се обадиха станахме и тръгнахме и слушахме нарежданията на екипажа, допълва Стоян Чолаков.

Семействата на Васил Асенов от Разлог и на Димитър Грънчаров от Хаджидимово обаче все още чакат да получат информация за тях.

Знам, че е жив, той е много борбен мъж и знам, че е жив и искам да му чуя гласа, да знам къде е, сподели Елена Грънчарова, съпруга на Димитър Грънчаров.

Едните казват, че е имало един военен самолет Кугар, който е откарал няколко човека от тях в болницата, звъняхме в болницата в Корфу, има съвпадение на имената, но това не е нашия човек. Ние изпратихме снимките за разпознаване дали е той, всичко е възможно, липсата на информация е предпоставка за надежди, каза Асен Христов близък на Васил Асенов.

Надеждите са скоро да бъдат открити всички наши сънародници, които все още са в неизвестност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари