Санирайте и само така ще бием Путин!

0
С други думи, санирането е един от най-ефективните начини да намалим потреблението на енергия. И с това - да дадем отпор на Путин
С други думи, санирането е един от най-ефективните начини да намалим потреблението на енергия. И с това - да дадем отпор на Путин Снимка: Dunavmost

Европейската комисия вече официално изисква да намалим консумацията на енергия тази зима с 10%, а в пиковите часове - поне с 5%.

Това е един от начините да отвърнем на газовия рекет на Путин, който напоследък е толкова “надежден” доставчик на енергия за Европа, че е готов да унищожи дори инфраструктура за нея, която сам е настоявал да се изгради, пише 24 ЧАСА.

Но санирането може да намали консумацията на енергия за отопление с 30% и това е само необходимият минимум, за да финансира Брюксел повишаването на енергийната ефективност на жилищните сгради.

Реално, като топлоизолираме жилищата си, ние можем да намалим отоплението и с 50, и дори със 70%. Ако помещението е с южно изложение, а цялата сграда е санирана, на практика изобщо не е необходимо в него да се включва отопление. И тук не става дума за онези 18-19 градуса, за които на европейците в страни като Австрия и Германия им обясняват, че е много здравословно.

При предишната национална програма за повишаване на енергийната ефективност хората дори установиха, че могат да намалят наполовина отоплението, без изобщо да се чувстват некомфортно. Не е за пренебрегване и фактът какви вредни емисии спестяваме.

С други думи, санирането е един от най-ефективните начини да намалим потреблението на енергия. И с това - да дадем отпор на Путин.

Може някому да звучи като лозунга от ранния социализъм “Всяко произведено яйце - пирон в ковчега на империализма”, но при сегашната реалност просто сме принудени да търсим всякакви начини да намалим консумацията на енергоносители.

Санирането е просто най-безболезненият начин и не изисква нито да се къпем по-рядко, нито да се завиваме с одеяла вкъщи и да мръзнем. Поне на този етап изисква само да постигнем общо съгласие със съседите и да прочетем достатъчно внимателно правилата за кандидатстване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    джони уокър
    До 2, според теб, трябва да гласуваме за ДПС, защото едва ли са американски продукт. А иначе, статията няма значение, защото преди зимата, няма начин да бъде саниран, дори и един блок.
  • -2
    5
    Победа
    Вече не се къпя, пестя. Отоплявам се на дърва, пестя. Ям рециклирана храна втора употреба, пестя. Без осветление съм, пестя. Ще санирам, за да спестя. Победа, трябва да го бием този Путин, само победа.
  • 1
    4
    Неидиот
    Идиотска статия ,писана от идиоти за идиоти !
  • 4
    3
    Няма
    Достатъчно финансови средства работещите у нас и по-точно в Русе. Ако Джордж Сорос си прежали милионите изцапани с кръв от войни и реши да направи поне едно добро дело в живота си да ни санира блоковете в града!
  • 2
    2
    ndcxzm
    Българското общество допусна да бъде ПАК излъгано от американски агенти/шпиони! Сънародници, толкова ли не виждате, че пп-тата, герб, дб-тата (ристюфци, мирчефци, атанасофци), итн-та, бсп (крайно дясна партия) са американски партии, продукт на цру на сащ, финансирани от фондация "америка срещу България" и са ръководени от американското посолство?! Докога ще допускате тези изброени партии да влизат в парламента, като са американски партии?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари