Samsung създаде „Безопасен камион“, който ще намали катастрофите

1
Безопасният камио оказва какво се случва пред него
Безопасният камио оказва какво се случва пред него

Корейският технологичен гигант Samsung създаде „Безопасен камион“, който цели да намали катастрофите, когато шофьорите изпреварват дълги превозни средства по тесни, еднолентови пътища. Решението е доста просто, като се използват камери, безжична връзка, както и огромни екрани.

Идеята за тази технология идва от честите катастрофи по пътищата в Аржентина, където почти на всеки час умира по един човек в пътно-транспортно произшествие. Почти 80 на сто от смъртните случаи стават по пътищата, а повечето от тях се случват при опит за изпреварване по еднопосочни пътища, изчисляват от Samsung.

Безопасният камион е малко по-различен от другите огромни превозни средства - вместо да намалява видимостта на водача, той всъщност му показва какво се случва пред самия камион.

Камери, монтирани в предната част на дългия камион заснемат видео в реално време на пътя отпред и го предават също в реално време посредством безжична връзка на четирите големи екрана отзад. Камерите имат и опция за нощно виждане, за да информират шофьорите какво се случва дори и в тъмното.

Технологията е разработена в партньорство с рекламната агенция Leo Burnett и аржентинската технологична компания Ingematica.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари