Самоук русенец пусна изложба с изящните си дърворезби

1

Областният управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев получи днес дарение на пано дърворезба от русенеца Любомир Христов, която носи името „Пътя на мечтателя“.

Авторът е разположил своя експозиция в малката изложбена зала на ул. „Борисова“ 6, където могат да бъдат разгледани изработените от него дърворезби.

Самородният талант прави изложба от произведения, които са плод на неговото възприятие на заобикалящия го свят.  Любомир Христов не е възпитаник на никоя школа, може да се каже, че е самоук и самобитен.

Областният управител с нескрито вълнение прие уникалния дар, като подчерта, че е щастлив от запознанството с автора и неговите уникални творби, които са в хармония с живота.

В знак на признателност, Стефко Бурджиев връчи поздравителен адрес на Любомир Христов, в който се казва: „…Обръщам се към Вас с искрено възхищение и признателност за невероятното въображение, креативност и усет да създавате творби, наситени емоционално и даряващи наслада за сетивата.

Уверен съм, че изложбата ще има своя положителен отзвук и ще е изключително преживяване за всички, които ще се докоснат до Вашия самороден талант!

В навечерието на Великденските празници, приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве, творческо вдъхновение, въображение и енергия, с които да създавате красота и хармония около себе си!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари