Самотна майка от Русе: Сачева може ли да отглежда дете с 68 лева месечно

5
Детските, които тя получава, са 40 лева месечно и тези 28.25 лева, това е всичко, което Татяна Йовчева получава за един месец
Детските, които тя получава, са 40 лева месечно и тези 28.25 лева, това е всичко, което Татяна Йовчева получава за един месец

Как и с колко държавата помага на самотните майки, останали без доход заради кризата с коронавируса

„Ненормално е на самотна майка да бъдат отпуснати 28.25 лева за деветмесечен период“. Това сподели пред БНР Татяна Йовчева от Русе. Тя е останала без работа, работила е в туристическия сектор, и за първи път е потърсила съдействие от социалната служба.

„Шумно рекламираните от правителството 375 лева ми бяха отпуснати. Не искам да съм на хранилка в Агенцията за социално подпомагане, искам, когато имам нужда от подпомагане“, разказа още Йовчева в предаването „Хоризонт за вас“.

Детските, които тя получава, са 40 лева месечно и тези 28.25 лева, това е всичко, което Татяна Йовчева получава за един месец.

Ситуацията се допълва и от отказа за енергийна помощ с мотива, че връщайки шест месеца назад, доходът на Йовчева надвишава прага, от който има право.

„Искам да попитам министър Сачева дали може да отглежда детето си с 68.25 лева в продължение на девет месеца“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари