Само за денонощие спряха 500 опита на нелегални мигранти да влязат в страната

2
Гранични полицаи задържаха двама чужди граждани, превозващи нелегални мигранти
Гранични полицаи задържаха двама чужди граждани, превозващи нелегални мигранти Снимка: ГД "Гранична полиция" / Пресцентър

Гранични полицаи задържаха двама чужди граждани, превозващи нелегални мигранти

Снощи граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово в землището на ямболското село Окоп е извършил проверка на товарен автомобил „Ивеко“ с водач 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение на камиона граничните полицаи са открили 16 незаконни мигранти /3 жени и 13 мъже/. Чужденците нямали документи за самоличност, заявили, че са сирийци. Заедно с шофьора те са задържани в ГПУ-Елхово, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Гранични полицаи от ГПУ-Бургас спрели вчера в района на село Дебелт, общ. Средец, лек автомобил „Тойота“, управлявана от 27-годишен белоруски гражданин. В колата са открити 6 нелегални мигранти, мъже, по първоначални данни сирийци. Чужденците са задържани в ГПУ-Бургас, образувано е бързо производство.

Близо 500 са предотвратените опити за незаконно влизане в България

Близо 500 са предотвратените опити на незаконни имигранти да влязат нелегално на територията на Република България от Турция през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Снощи граничен полицейски наряд от Елхово в землището на ямболското село Окоп е извършил проверка на товарен автомобил „Ивеко“ с водач 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение на камиона граничните полицаи са открили 16 незаконни мигранти (три жени и тринадесет мъже). Чужденците нямали документи за самоличност, заявили, че са сирийци. Заедно с шофьора те са задържани в ГПУ-Елхово.

Гранични полицаи от ГПУ-Бургас са спрели вчера в района на село Дебелт в община Средец, лек автомобил „Тойота“, управляван от 27-годишен белоруски гражданин. В колата са открити шестима нелегални мигранти, мъже, по първоначални данни сирийци. Чужденците са задържани в ГПУ-Бургас, образувано е бързо производство.

На среща с федералния министър на вътрешните работи на Република Австрия Герхард Карнер българският вътрешен министър Калин Стоянов обобщи, че от началото на годината до момента са предотвратени около 160 000 опита за незаконно преминаване на територията на страната ни от Турция. Министър Стоянов изтъкна засиленото сътрудничество с Турция и подчерта, че в резултат на съвместната работа и организацията на националните сили намалява броят на задържаните във вътрешността на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари