Само почакайте...4000 джихадисти са проникнали в Европа

0
До момента това е първият известен източник на информация
До момента това е първият известен източник на информация

Повече от 4000 терористи от Ислямска държава (ИД) са проникнали в Европа с бежанския поток, заяви сириец през BuzzFeed,

След разказа си за това, как прикрити като мирни бежанци терористите проникват в европейските страни, сириецът допълни „Само почакайте...“. Думите на трафиканта на хора, който е около 30-годишен, прозвучаха на фона на касапницата в Париж през нощта на 13 ноември, когато загинаха 129 души, ранените са 350, от които в критично състояние са около 60 души. Сириецът, който действал за "Ислямска държава", разговарял с BuzFeed при ,условие самоличността му да не бъде разкрита, пише Пик.

До момента това е първият известен източник на информация, огласил плановете на

"Ислямска държава" нейни екстремисти да проникнат в Западна Европа с бежанския поток и да се подготвят за кървави атентати на Стария континент. Екстремистите имат възможности да проникват пред частично охраняваната дълга близо 900 км. турска граница с обхванатия от война регион и после се отправят през Гърция към Европа. По този начин вече близо 4000 джихадисти са се разположили в страните от Западна Европа. В подкрепа на тези твърдения е информацията за откритата в предградието на източен Париж Монтрьо в неделя кола с няколко автомати Калашников в нея.

Има непотвърдена засега официално информация, че автоматите са били използвани по време на касапницата в Париж в петък вечер. Освен това откриването на колата с арсенала в нея навява на мисълта, че някои от атентаторите са оцелели, избягали са от местопрестъплението и са изчезнали с друг автомобил вероятно на север към Белгия.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари