Съдят русенец за държане на тютюн без бандерол

0
Тютюнът е на стойност близо 4000 лева
Тютюнът е на стойност близо 4000 лева Снимка: М. Цветкова

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на тютюн без акцизен бандерол.

Обвинението срещу Д.З. е за това, че на 04.09.2018 год. в гр.Русе, държал акцизни стоки - 20,054 кг. нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия и Закона за акцизите и данъчните складове, на обща стойност 3976,39 лв., като случаят е немаловажен - престъпление по чл.234 от НК.

Обвиняемият знаел, че по закон, за нарязания тютюн като стока, се изисква задължително да бъде облепен с български акцизен бандерол, тъй като е тютюнево изделие и подлежи на облагане с акциз, и че е разрешено притежаването само на такъв нарязан тютюн.

Съзнавайки тези обстоятелства на 31.08.2018 г. обвиняемият, на телефон публикуван в интернет сайт, си поръчал 20 кг. нарязан тютюн за пушене. На 04.09.2018 г. обвиняемият бил уведомен от спедиторска фирма, че е пристигнала пратка за него, която ще доставят на домашния му адрес.

През същия период полицейски служители на Областна Дирекция на МВР - Русе, изпълнявайки служебните си задължения във връзка с оперативна информация за получаване на пратка с нарязан тютюн за пушене от обвиняемия, извършили проверка при която установили безакцизния тютюн.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари