Съдия Диан Василев изнася лекция пред десетокласници

0
Председателят на АС - Русе ще открие лекторската кампания на съда, насочена към ученици
Председателят на АС - Русе ще открие лекторската кампания на съда, насочена към ученици

За четвърта поредна година Административен съд – Русе се присъединява с лекторска програма и инициативи към Образователната кампания на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

И през тази учебна година съдът продължава партньорството си с Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Английска езикова гимназия „Гео Милев“. Предстоящата реализация на програмата е синхронизирана с учебния план на учениците и с натовареността на магистратите.

С две срещи през месец март съдът ще ангажира вниманието на десетокласниците от ПГИУ „Елиас Канети“ върху статута на административните съдии, функции и компетентност на административните съдилища; последици от административните нарушения и наказания и пр. Акцент в предстоящите лекции ще бъде 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Началото на кампанията ще бъде поставено в понеделник, 11.03.2019 г., от 11:00 ч. в Тържествената зала на съда, с лекция на председателя Диан Василев.

Гости на събитието ще бъдат директорът на ПГИУ „Елиас Канети” Анелия Георгиева и преподаватели от гимназията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари