Съдии от Окръжен съд - Русе посетиха Европарламента

0

Магистратите бяха поканени на визита и в Апелативния съд в Брюксел

На 27 ноември делегация от 15 съдии от Окръжен съд – Русе посети Европарламента, където проведе работна среща със служител на институцията и се запозна със структурата и организацията на работата.

Магистратите бяха поканени на визита и в Апелативния съд в Брюксел, където бяха сърдечно посрещнати от колеги, казаха от русенския съд. На проведената дискусия в библиотеката на съда се обсъди функционирането на съдебната система в Белгия. Магистратите разгледаха сградата и посетиха деловодството на съда. Присъстваха в съдебната зала по време на разглеждано от Апелативния съд дело за геноцида в Руанда от 1994 г.

Председателят на Окръжен съд - Русе Николинка Чокоева в израз на благодарност за гостоприемството и уникалната възможност за обмен на знания и опит, поднесе на белгийския председател поздравителен адрес и специален подарък - кристален плакет с фрагмент от витраж на Темида, изобразен в Мраморната зала на съдебната палата в Русе и изписан с латинската сентенция - Legibus idcirco omnes servimus ut liberi esse possimus - "Всички се подчиняваме на законите, за да можем да бъдем свободни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    13
    Мунчо
    До 11 и 12: Явно и двамата сте много, ама много интелигентни и запознати. Защо пренебрегвате моите прости и елементарни въпроси? Добре , аз съм прост и хейтър и каквото ви дойде наум. И като такъв елементарник, ме интересуват в случая съвсем прости неща /сложните оставям на вас/. Ама нещо бягате от еднозначните отговори. Е, и това е отговор.
  • 3
    12
    Само Минавам
    Адвокате, не си прав. Пепи Еврото, беше конспирация, докато не излезе казуса извън България. Вече е реално дело - до къде ще стигне делото в България? До където стигна с предшественика му Красьо от Плевен (Красьо Черния). Давам само два примера на примависта. Що се отнася до това кой какъв професионалист е... аз съм последният човек, който ще даде оценка на някой, без да съм запознат с работата му. Нещо повече, ще се съглася, че в съдебната система има много читави хора, но не им достига едно и може би най-важното - испанците го наричат кохонес. Бъди читав, бъди съвестен, бъди добър професионалист, но търпимостта към тези извращения те корумпират и не те правят по различен от "лошите". По твоите думи съм хейтър - така да бъде! Предполагам по същата логика и ЕС са хейтъри, които не искат да ни приемат в Шенген именно заради това което вие наричате правосъдие? Предполагам и САЩ са хейтъри с оценката си, че в България ситуацията е "ендемична корупиця"? С какви очи и морал, адвокате, защитаваш правосъдна система в най-корумпираната държава в ЕС, система която с основание е под мониторинг десетилетия наред, унизително обществено доверие и международен авторитет? Явно целият свят е изграден от хейтъри... или ВИЕ не виждате гредата в окото си. И за да не бъда толкова краен, мога да призная Константин Пенчев, като действащ съдя (макар и конституционен), за съдия с кохонес - 50 такива съдии, могат да превърнат България в просперираща държава, но уви! Ако съдебната система започне да работи в някакви правни норми и стандарти - то аз, лично ще им платя екскурзията, ако искат и до Луната. И да, за покриването на такива стандарти вземат заплата и са се клели! Такава е моята гледна точка.
  • 0
    11
    Адвокат
    До Мунчо и хейтърите няколко риторични въпроса. Как пък поне веднъж не спряхте да хулите и да направите нещо за тази държава или град и вие? Какво конспиративно съзряхте в това посещение на наши съдии, при това на собствени разноски в европейски съд? Или ви боде очите фактът, че магистратите ни имат желание да си повишат квалификацията и да се заявят като интелигентни и отговорни хора пред други институции и колеги? Аз определено адмирирам тази среща, познавам съдиите, които са били там и ги поздравявам, защото освен, че представят града ни, повишават авторитета и на съдебната система, и на държавата ни, а и ги познавам като отговорни професионалисти, които пишат делата си в срок. Заслужават адмирации. А вие, хейтъри, апропо, почистихте ли леда пред блока, в който живеете, или ползата от вас се свежда до изсипаните торби с боклук през терасата?
  • 6
    10
    Само Минавам
    Мунчо, сега внимавай какво пиша! Пред съда си сложил едни НПО-та, които не само определят дневният ред на съда, но и решенията му, пред НПО-то си сложил едно физическо лице, което не носи никава отговорност пред никого, също като НПО-то. Това нещо наричаме "правораздаване" и най-малкият ни проблем е дали едни хора в тоги са отишли някъде по коледа или нова година! Вече не говорим за разграждане на държавността, а говорим за изцяло липстваща държавност! Това нещо или се оправя с революция (изриване на всички участници) или ще се оправи, като изчезне това което наричаме Р.България. На Суверенът му е забранено от закона да подрежда съдебната власт - това трябва да го направят хората в тоги. Стана ли по-ясно или да изпровявам физическите лица, които определят дневният ред на НПО-та и съдилища по региони?
  • 0
    9
    Мунчо
    До 8: Какви играчки, каква вменяемост? Ех, държавата е брашнян чувал и на много хора това изглежда нормално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари