Съдът в Русе отказа на наркотрафикант по-лека мярка

0
Обвиняемият е искал по-лека мярка заради влошено здравословно състояние
Обвиняемият е искал по-лека мярка заради влошено здравословно състояние Снимка: БГНЕС

Обвиняем за наркоразпространение продължава престоя си в ареста

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е оставена без уважение молбата на Й. Г. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, бе потвърдено от Великотърновския апелативен съд.

С постановление от 23.09.2020 г. Й. Г. е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22.09.2020 г. в гр. Варна без надлежно разрешение придобил чрез покупка от И. О. и държал, след което разпространил чрез продажба на И. И. високорискови наркотични вещества метамфетамин и марихуана. По искане на прокуратурата с определение от 25.09.2020 г. състав на Окръжен съд – Русе е взел по отношение на Й. Г. мярка за неотклонение задържане под стража.

С молба от 07.12.2020 г. обвиняемият е поискал по-лека мярка, но Окръжният съд прецени, че няма основание за това. Изводът на първоинстанционния съд се споделя и от Апелативния. Според въззивните магистрати, РОС подробно и аргументирано се е мотивирал относно реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Твърдяното от защитата влошено здравословно състояние на Й. Г. се разобличава от приложената по делото експертиза, според която 33-годишният мъжът е в ремисия, не се нуждае от лечение и няма пречка да престоява в ареста. В този смисъл въззивният съд счита, че жалбата е неоснователна и потвърждава определението на РОС като правилно и законосъобразно.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари