Събраха "бакшиш" от 12 000 долара за 89-годишен доставчик на пица, за да спре да работи

5
Той става звезда в TikToK, а продължава да се труди, за да си плаща сметките
Той става звезда в TikToK, а продължава да се труди, за да си плаща сметките

Когато доставя пици за Papa John’s, 89-годишният Дърлин Нюи винаги поздравява клиентите си по един и същи начин: "Здравей! Търсиш ли пица?”

Ентусиазмът на Нюи за работата му наскоро спечели сърцето на Карлос Валдес - и след като Валдес сподели радостта на Нюи със своите последователи в TikTok, те също се влюбиха до такава степен, че се събраха, за да съберат 12 000 долара за него, сподели Канал 3.

"Това е лудост", каза Валдес пред NBC. "Всички го обичат."

Приятелството на Валдес с Нюи започва на 14 септември, когато той за първи път споделя видео в TikTok от Нюи, който доставя пица до дома му в Юта и си чати няколко минути за квартала.

Коментарите на неговите 61 000 последователи бяха изключително положителни и когато няколко души предложиха "предизвикателство" за събиране на пари за Нюи, Валдес с радост приема.

"Никой на тази възраст не трябва да работи толкова много", каза той пред работата на Нюи от 30 часа седмично.

След като сподели второ видео, в което Нюи достави поредната си пица в къщата му, планът на Валдес беше пуснат в действие и скоро той събра 12 000 долара за Нюи, който живее сам и работи, за да може да си позволи да плаща сметките си.

Тази седмица Валдес и съпругата му се отбиха в къщата на Нюи, за да доставят не само значителния чек, но и тениска с приветствието му за подпис с пица.

За Валдес инициативата беше успешна и той остава вдъхновен от новооткритото си приятелство.

"Радвам се, че можахме да му помогнем. Просто трябва да се отнасяме към хората с доброта и уважение по начина, по който той го прави. Той открадна сърцата ни”, споделя инициаторът

Неговите последователи в TikTok бяха също толкова доволни от резултатите, като един човек, който твърди, че познава Нюи лично, благодари на Валдес за усилията му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари