Събарят сграда на бивша поликлиника в Русе

0
Общината е успяла да убеди собственика да предприеме необходимите спешни мерки, за да не се стигне до инциденти
Общината е успяла да убеди собственика да предприеме необходимите спешни мерки, за да не се стигне до инциденти Видео: БНТ - Русе

След близо 25 години разруха, започнаха да събарят изоставената сграда на бившата 4-та поликлиника в Русе.

Тя се намира близо до пътното платно на натоварения булевард „Трети март” и крие риск да се срути върху автомобилите или върху преминаващите по тротоара пешеходци. Общината е успяла да убеди собственика да предприеме необходимите спешни мерки, за да не се стигне до инциденти.

След като Четвърта поликлиника затвори врати, през 2002 година сградата беше приватизирана. Тя обаче остана неизползвана, вандали я разграбиха и унищожиха, а настанилото се там семейство клошари на два пъти предизвиква пожари. От Община Русе през зимата са почистили боклуците и са издирили собственика – строителна фирма от Враца, която започна да премахва руините. Хората, които работят наблизо, коментираха, че е трябвало много по-рано да бъдат предприети тези действия.

Идваха хора, гледаха, чистиха, пожари имаше, събарят я, но много бавно, трябва по-бързо да се действа. Имаше сухи дървета, които ги изрязаха, ей тази суха топола ще падне сигурно и тя”, обяснява Цветелин Цанев.

Не е ясно какви са инвестиционните намерения на собственика и дали върху терена ще се строи. По думите на русенци по-важното е тази опасна сграда да бъде премахната до основи.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари