С рибен курбан отбелязват осветяването на храма „Св. Пантелеймон“ в Бяла

0
Русенският митрополит Наум ще отслужи Света Литургия в църквата
Русенският митрополит Наум ще отслужи Света Литургия в църквата Снимка: Храм „Св. Пантелеймон“

Русенският митрополит Наум ще отслужи Света Литургия в църквата

По случай 27 юли – Деня на Свети Пантелеймон, който е патрон на храма в кв.“Гара Бяла“, ще има две тържествени богослужения.

На 26 юли в църквата „Св. Пантелеймон“ от 17 часа ще бъде отслужена празнична Вечерня с петохлебие и водосвет от Главиницки епископ Макарий.

На 27 юли от 8:30 ч., ще бъде отслужена Света Литургия от Русенски митрополит Наум и епископ Макарий и свещеници от епархията. Песнопенията ще изпълнят Галина и Гергана Смилови.

След службата ще бъде раздаден рибен курбан на всички присъстващи, предаде Русе Медиа.

Новоизграденият храм бе осветен точно преди 5 години, на 27 юли 2018 г., от митрополит Наум, който вложи в светия му престол частици от мощите на Св. Пантелеймон и Св. Теодор Тирон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари