Митрополит Наум ще служи в нощта на Възкресение в храм „Св. Петка“

0
Това ще се случи за първи път от почти 80 години
Това ще се случи за първи път от почти 80 години Снимка: Русенска митрополия / Архив

Това ще се случи за първи път от почти 80 години

Русенската митрополия обяви службите за Възкресение Христово в храмовете в епархията. Русенският митрополит Наум този път ще води богослужението в нощта на Възкресението в обновения храмСв. Петка“ в Русе. Това ще се случи за първи път от почти 80 години, предаде Русе Медиа.

На Велика събота – 15 април 2023 година, в 23:30 часа срещу Възкресение Христово, започва богослужебното последование, а в полунощ владиката ще възвести Христовото възкресение и ще отслужи света литургия.

По същото време в русенския катедрален храм „Св. Троица” службата ще бъде водена от Тивериополския епископ Тихон.

На Второ Възкресение – 16 април 2023 година в 11:00 часа богослужебното последование в русенския катедрален храм „Св. Троица” ще бъде възглавено от Русенския митрополит Наум и Тивериополския епископ Тихон.

На 17 април 2023 година, Възкресение Христово, Негово Преосвещенство Главиницкият епископ Макарий ще отслужи света литургия в катедралния храм „Св. Троица” в Русе.

На 18 април 2023 година, Възкресение Христово, Негово Преосвещенство Главиницкият епископ Макарий ще отслужи света литургия в храм „Св. Георги” в град Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари