С обява в интернет: Търсят баба под наем срещу покрив и храна

1
Дано има под слънцето една самотна жена, способна да разбере и протегне ръка на майка в нужда, пише Мира Дренска
Дано има под слънцето една самотна жена, способна да разбере и протегне ръка на майка в нужда, пише Мира Дренска

Жена с дете, изпаднала в нужда, пусна обява, че търси "баба под наем без наем", която да ѝ помага в отглеждането на детето.

"Здравейте, търся "баба под наем без наем"... Нямам живи родители, а ми е необходима помощ за моето детенце.

Става дума за взаимопомощ и подкрепа със символично заплащане, разбира се. За период от година до две време. Осигурявам и жилище, платени сметки и споделена трапеза. Дано има под слънцето една самотна жена, способна да разбере и протегне ръка на майка в нужда", написа в групата "Имоти под наем без наем" Мира Дренска, предава вестник Марица.

Обявата предизвика вълна от съчувствие и реакции в социалната мрежа. Повечето от коментиращите поощряваха идеята на младата жена да подкрепи някоя самотна възрастна жена. Други пък я съветваха да бъде внимателна в подбора, а даже по-добре да си наеме детегледачка през бюрото по труда.

Групата "Имоти под наем без наем" бе създадена, за да се спре обезлюдяването на малките населени места в България и да се намали броят на пустеещите къщи. В нея потребители от цяла България се обединяват в това едни да отдават, а други да намират имоти за стопанисване без наем.

В групата вече членуват над 44 хиляди потребители, които търсят да стопанисват чужд имот, без да плащат наем.

Обявите са изключително разнопосочни – част от хората търсят просто селска къща за обитаване, понеже след пандемията нямат средства да плащат наем или са останали без квартира. Друга част искат да имат къща на село без ангажименти да плащат ипотека, трети пък искат някой да обитава селската им къща, за да я опазят от крадци, а двора – от подивяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари