Изоставеният на паркинг Мехмед си има нов дом

5
Момченцето е осиновено от младо семейство
Момченцето е осиновено от младо семейство

Помните ли малкият Мехмед, който на 4 месеца бе изоставен на паркинг в Пловдив?

Историята на момченцето обиколи не само местните, а и национални медии. То бе намерено от минувачи, само и изоставено в детско кошче между колите на паркинг до Централна гара. Детенцето, което вече е на година и 9 месеца, може да се нарече щастливец. Малчуганът има нов дом.

Ммайката, която е от ромски произход, изостави малкия Мехмед на асфалта до кола на паркинга на БДЖ. Оказва се, че районът не е избран случайно - тя е припечелвала от просия в близост до Централна гара. Няма яснота колко време е лежало детето на асфалта, но късметът му се усмихва, след като за малко не е било сгазено от кола в паркинга. Пътниците в нея видели детето и веднага сигнализирали в полицията.

След като МВР разпространи снимката на бебето, в Четвърто районно се е появил гражданин, който е разпознал детето като сина на Галя и Григор - 4-месечният Мехмед.

Година след случката момченцето е осиновено от младо семейство, съобщава TrafficNews. Историята на детето трогна стотици пловдивчани. Още в отвеждането му в социални институции, то бе изпратено в приемно семейство, а от няколко месеца Мехмед има мама и тати. То вече е в добри ръце и расте щастливо и много обичано.

Бебето, което стана главен герой в драмата, е родено на 28 декември 2018 година в Пловдив. Майка му е от село Обручище, Стара Загора, а баща му Григор от ромската Аджисан махала в Пловдив. Галя има още едно дете на 4-5 години, което е изоставила.

Запознала се с Григор в Австрия, а след няколко месечна връзка се прибрали в България. Жената се пренесла у любимия, а няколко месеца след това забременяла.

Двамата нямат брак. Когато се родил Мехмед, баща му Григор бил в Швейцария, където работил. Върнал се и заедно с Галя и Мехмед се изнесли в Кричим при роднини. В една къща заживели младото семейство, бебето, майката и сестрата на Григор.

На Галя обаче не ѝ харесвало съжителството с толкова хора и искала да напусне мъжа си. Не искала и да гледа детето, тъй като ѝ „тежало”. Още в началото тя не желаела Мехмед, дори си позволявала да го удря.

Една вечер бебето плачело и това изнервило Галя. Тя ударила няколко пъти пеленачето и го хвърлила на леглото с думите: „Умри, умри!“. Тогава Григор се ядосал и ударил жена си.

На 22 април Галя решила да избяга. Взела Мехмед и малко дрехи и тръгнала към Пловдив. На гарата в града под тепетата обаче решила, че не иска да взима със себе си бебето. Оставила го на паркинг до Централна гара и тръгнала пеша към Аджисан махала, където до преди месеци живеела. От къщата си взела още лични вещи и се върнала към гарата. Преди да се качи на рейса за Стара Загора, Галя отишла да види за последно Мехмед на паркинга. Там вече имало полиция и много хора. Жената се уплашила и избягала.

След два дни и Галя и Григор бяха задържани в полицията. Бащата не знаел до последно, че бебето е изоставено. Той видял от медиите снимката не детето му и се свързал с полицията. Галя пък бе открита в дома на майка ѝ в село Обручище.

26-годишната жена бе осъдена на 1000 лева глоба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари