Лео Кадели ремонтира дома на самотна майка с дете-инвалид

2
Върна усмивката на 12-годишния Ивчо
Върна усмивката на 12-годишния Ивчо

"Събрахме се приятели от цяла България, за да върнем усмивката на една самотна майка с дете с увреждания“.

Това каза пред "Отзвук" Лео Кадели, създател на платформата „Приятели, помагайте“. Албанецът, който от години живее в България, стои пред къщата на 39-годишната Светла Живкова от Смолян. Младата жена и 12-годишният ѝ син, се оказват в центъра на поредната инициатива в името на доброто. Няколко дни по-късно, след работата на бригадата, организирана от Кадели, майката и Ивчо вече са в изцяло ремонтиран дом – с нова дограма, парно отопление на пелети, ново обзавеждане.

В четвъртък миналата седмица Лео Кадели натоварил буса със строителни материали и рано сутринта на следващия ден поел от София за Смолян. Сборният пункт бил пред дома на Светла в петък сутринта. Заедно с Лео в Смолян пристигнали хора от Розино, Пловдив, Русе и др. населени места. Първото и най-важно нещо било да вкарат банята вътре, да сменят старите паянтови мебели и продъненото дюшеме. „21 век сме, а тези хора излизат навън, за да се изкъпят. А зимите в Смолян са доста сурови“, каза Лео.

Тези хора имат вече нов дом, нова къща и ще бъдат малко по-щастливи в нерадостната им съдба. За жалост не можем да върнем здравето на детето, но можем да им улесним живота“, обясни Лео Кадели, като допълва, че се надява и политиците така да се обединяват, когато става въпрос за съдбата на хората.

В неделя вечерта Светла и 12-годишният Ивчо вече са в новия си дом. Осигурено им е и спокойствие поне за една година напред с 200 чувала с пелети, памперси за детето и пари в брой.

Тръгваме си от Смолян много изморени, но много щастливи. Харесвам Родопите и района. Възхитен съм на местните, които всеки ден идваха да ни питат с какво да помогнат. С такива приятели не ми е страх да поема следващата задача за поредното дете в нужда“, допълни Лео.

Лео Кадели не за първи път е в района на Смолян. През 2018 г. платформата помогна на семейство от Момчиловци, останало без дом след пожар. Преди това оборудва лекарския кабинет в съседното село Кутела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари