С облачно и мъгливо време започва новата седмица

0
Ще духа до умерен вятър от изток-североизток
Ще духа до умерен вятър от изток-североизток

Застудяването продължава

През нощта на много места в западните и планинските райони, с временни прекъсвания, ще продължи да вали дъжд. Утре в югозападната половина от страната ще е дъждовно, със значителни количества в Рило-Родопската област и Горнотракийската низина. В Източна България ще има ниска облачност, на места главно в североизточните райони ще е и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, максималните - предимно между 8° и 13° е прогнозата на НИМХ.

Във вторник в западната половина от страната вятърът постепенно ще се ориентира от север-северозапад и валежите ще намалеят и ще спрат. В източната половина вятърът ще остане североизточен и ще продължи да вали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 11° и 16°.

В сряда и в Източна България вятърът ще стане от северозапад. Валежи ще има на малко места. Над по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна, но в отделни райони временно ще се разкъсва. В четвъртък и петък южно от страната ще премине още един средиземноморски циклон. Отново се очакват повсеместни валежи, на места значителни. Ще духа вятър от изток-североизток, в Източна България временно силен. Температурите ще се понижат, повече в Западна и Централна България и в планинските райони, над 700-800 m дъждът ще преминава в сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари