Новата седмица започва с облачност и мъгли

0
Максималните температури в местата с мъгли ще бъдат едва 2-3°
Максималните температури в местата с мъгли ще бъдат едва 2-3°

Максималните температури в местата с мъгли ще бъдат едва 2-3°

През нощта срещу понеделник, над почти цялата страната ще е предимно облачно и на много места ще се задържи мъгливо. След полунощ облачността над Южна и Централна България ще намалее до ясно време.

Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 2°С. Най-високи ще са стойностите в Югозападна България - до плюс 2-3°С.

През деня в понеделник в равнините ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Временни разкъсвания на облачността се очакват над планинските райони и Западна България. Късно след обяд от запад облачността ще се увеличи и над планинските райони ще превали слаб сняг, информира Meteo Balkans.

Максималните температури ще са около 3-5°С. По-ниски ще бъдат над Дунавската равнина и местата с мъгли - около 2-3°С.

Времето в София:

През нощта срещу понеделник, времето в столицата ще е предимно облачно и мъгливо. Минималната температура ще е около 0°С, а максималната - около 5°С, около обяд облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб югозападен вятър.

Времето в планините:

Ще е предимно слънчево. След обяд и с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Късно след обяд от запад облачността ще се увеличи и над планинските райони ще превали слаб сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°С, на 2000 метра - около минус 1°С.

Времето по Черноморието:

Ще се задържи почти без съществена промяна - облачно и мъгливо, на места с ръмежи. Ще духа умерен вятър от югоизток. След обяд ще имаме и временни разкъсвания на облачността.

Максималните температури ще са 5°-7°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 80-120 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация

Поради мъглата по високите полета и Предбалкана пътната настилка ще бъде хлъзгава

Времето на Балканите:

Над южни райони от полуострова времето ще се влошава, очакват се значителни валежи от дъжд. Над останалата част от Балканите ще се задържи с ниска слоеста облачност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари