С колко поскъпна водата в различните райони?

0
Промяната засяга и райони, в които водата не става за пиене
Промяната засяга и райони, в които водата не става за пиене Видео: bTV

От 1 януари повишение има в цялата страна, с изключение на София

Водата поскъпва в почти цялата страна от началото на годината, с изключение на София.

Най-голямо е увеличението в Разград – там вече водата струва над 6 лева за кубичен метър. Следват Силистра, Варна, Шумен и Търговище на Север – Смолян и Хасково – на Юг. В тези области ще плащат най-скъпата вода.

А най-евтина е водата в Троян, Благоевград, Пловдив и Пазарджик.

Промяната засяга и райони, в които водата не става за пиене. С над 20% по-скъпа вода ще плащат в област Хасково. В село Брягово, където от години водата е забранена за пиене и готвене заради манган, хората пълнят от водоноска, информира bTV.

От Нова година в селото и за цялата Хасковска област водата скача от 4,37 лв. за кубик на над 5,30 лв. за кубик, което ядоса местните.

Поскъпването се обяснява с високите сметки за ток, които са 48% от себестойността на цената. Снабдяването на региона с вода е почти изцяло с помпи и разходите за електричество са огромни, обясняват от ВИК.

Над 50% от работещите във водното дружество пък са на минимална заплата и увеличението ѝ с 20% от новата година, също се начислява в сметките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари